Решение сессии Добропольского городского совета: улучшить медицинское обслуживание и установить окна в детских садах

Переглядів: 2319 0 17.02.2016 в 21:44:28 Новини місцевої влади
Решение сессии Добропольского городского совета: улучшить медицинское обслуживание и установить окна в детских садах

   17 лютого у Добропіллі відбулась чергова 5-а сесія Добропільської міської ради. На порядку денному економічні, фінансові, освітні, земельні питання, питання про стан злочинності у м. Добропілля та комунальної власності.

   Під час голосування депутати внесли зміни до рішення міської ради про місцевий бюджет на 2016 рік. Зокрема, виділено кошти для заміни вікон у всіх дитячих дошкільних закладах. Ця сума склала понад 2 млн. 800 тис. грн. Добропільський міський голова Андрій Аксьонов зазначив, що раніше в дитсадках лише 2% вікон мали нові склопакети. Тепер же планується оновити вікна у всіх дошкільних закладах. Також на сесії було прийнято рішення виділити майже 4 млн. 200 тис. грн. для придбання кухонних плит, інвентарю, побутових приладів, оргтехніки та музичних інструментів для усіх шкіл, позашкільних і дошкільних навчальних закладів міста.

   Суперечку викликало питання здешевлення проїзду у міському транспорті. Рішенням сесії з 1 березня встановлено новий тариф у розмірі 3,50 грн. Окремі депутати висловили сумніви з приводу доцільності такого кроку, оскільки з місцевого бюджету доведеться компенсувати кошти транспортному підприємству.

   Проте, міський голова переконав депутатів, що таке рішення необхідне, оскільки позитивно вплине на сімейний бюджет добропільців, особливо тих, кому доводиться користуватися міським транспортом щоденно.

   Також обговорювались питання заборони проїзду вантажівок через селище біля залізничної станції. Депутати нагадали про давню проблему – жахливий стан трьох недобудованих багатоповерхівок: по вулиці Новій, біля ЗОШ №19 та НВК-гімназії, які, до того ж становлять загрозу для дітей. 

   Бурхливе обговорення присутніх викликало питання ставлення медперсоналу до жителів міста. Депутат міської ради була обурена обслуговуванням у медичних закладах. За її словами, син перебував у критичному стані і йому не надавалась необхідна допомога понад 40 хвилин, поки його реєстрували у приймальному відділенні. А далі ще гірше - збір коштів на потреби лікарні, незадовільні побутові умови, не краще ставлення медпрацівників. Для вирішення проблеми медичних закладів міста і об’єктивної оцінки ситуації, депутати вирішили створити комісію, яка вивчить питання надання медичних послуг. Після розгляду питання будуть ухвалені рішення про відповідні заходи . 

   Наостанок депутати знову порушили питання щодо відновлення роботи спорткомплексу. Міський голова повідомив, що до компанії ДТЕК було надіслано звернення з проханням завершити ремонтні роботи,проте відповідь не отримали. Присутні вирішили повторно звернутись з цього питання до ДТЕК Сервіс.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх