Добропольские спасатели совершили рейд в Шиловском сельсовете

Переглядів: 954 0 18.04.2018 в 13:00:58 Новини району
Добропольские спасатели совершили рейд в Шиловском сельсовете
Необережність під час використання відкритого вогню часто приводить до жахливих наслідків, про які люди навіть не замислюються, кидаючи недопалок або необачно спалюючи сміття чи суху траву. Через таку необачність легко стається займання, а полум'я швидко розповсюджується на значні території.
Рятувальники 19-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області провели профілактичне відпрацювання в с. Кам'янка та с. Юр'ївка Добропільського району. Під час бесід з громадянами фахівці Служби порятунку розповіли, що при спалюванні трави, сухого листя на присадибних ділянках або вздовж доріг виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, ліси, залізничні колії і навіть на житлові будинки. Така пожежа загрожує не лише екосистемі, а й життю та здоров'ю громадян.
IMG 20180416 120418 1
Рятувальники зауважили, для того щоб необережність не стала причиною пожежі в екоситемах, ніколи не можна підпалювати суху траву на галявинах, парках, присадибних ділянках та інших територіях. Якщо побачили, як це роблять інші, варто зупинити їх і поясніти, що це небезпечно. Не треба розводити відкрите багаття у сухому лісі.
У разі відпочинку на природі та розведення багаття, перед тим як піти, необхідно залити вогонь водою. Після цього варто переконатися, що під золою не збереглося тліючих вуглин.
Якщо вже сталася пожежа й досить сильна, і ви не можете загасити її самотужки, якнайшвидше зателефонуйте до Служби порятунку за телефоном «101» і повідомте про місце пожежі.
Під час профілактичної роботи рятувальники здійснювали розповсюдження листівок з правилами пожежної поведінки та закликали громадян берегти своє життя та навколишнє середовище і пам’ятати, що від особистого ставлення кожної людини до правил пожежної безпеки залежить її життя!

Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх