Реалізація програми доступності у місті Білицьке

Переглядів: 722 0 20.04.2016 в 07:12:44 ГО Добро
Реалізація програми доступності у місті Білицьке

Де хто вважає, що в нього все прекрасно, все ладиться, але раптом все може змінитися в будь-який момент. У цих людей все змінилося на життя до та після. Вони не здаються, мають плани на майбутнє, будують сім’ї, тобто живуть як всі звичайні люди, але не завжди мають можливість жити повноцінним життям. Це відбувається тому, що міські об’єкти інфраструктури не завжди обладнані допоміжними засобами: пандусами, кнопками швидкого реагування тощо.

Саме для того зібралися у приміщенні громадської організації інвалідів «Джерело», щоб обговорити проблеми з якими стикаються люди з обмеженими можливостями, які мешкають у місті Білицьке. Учасниками цієї зустрічі стали депутати міської та районної ради, члени ГОІ «Джерело», мешканці Білицького будинку-інтернату для людей похилого віку та інвалідів, волонтерський актив гуманітарного штабу допомоги переселенцям «Ми є».

Захід включав в себе: інформаційну доповідь членів ВПО  з прав та обов’язків людей з обмеженими можливостями, а також реалізація програми «Доступність», закріпленої в діючому законодавстві;  виступ депутатів місцевої та районної ради з рішення питань програми «Доступність» людей з обмеженими можливостями у місті Білицьке; активну дискусію членів круглого столу стосовно можливості облаштування об’єктів інфраструктури міста; складання плану вирішення проблем людей з обмеженими можливостями; виступ представників ініціативної групи ВПО, ВПО з інвалідністю.

Наприкінці зходу були виявлені проблеми людей з обмеженими можливостями у місті та представлені шляхи  їх рішення: встановлення кнопок швидкого реагування на об’єктах інфраструктури (магазини, аптеки, фінансові установи, установи побутового обслуговування), встановлення пандусів в громадських установах. З боку місцевої влади була всебічна підтримка в запровадженні програми «Доступність» у місті.

 

В рамках реализації проекту «Працевлаштування ВПО та місцевого населення Донецької та Луганської областей» громадською організацією «Добропільський центр молоді «Добро» за фінансової підтримки уряду Японії»


Реалізація програми доступності у місті Білицьке


Реалізація програми доступності у місті Білицьке


Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх