Добропольские педагоги осваивают новые методы обучения

Переглядів: 1118 0 08.05.2018 в 08:00:47 Освіта
Добропольские педагоги осваивают новые методы обучения

З метою підготовки вчителів початкових класів до роботи в умовах Нової української школи 03.05.2018 року на базі відділу освіти Добропільської міської ради відбулося чергове засідання творчої групи вчителів початкових класів «Казкотерапія як один із напрямків артпедагогіки».

Керівник творчої групи Резоглазова О.О. акцентувала увагу присутніх на тому, що казкотерапія - це один із ефективних методів роботи з учнями початкових класів, які зазнають тих чи інших емоційних та поведінкових труднощів. Суть цього методу в створенні особливої казкової атмосфери, яка робить мрії дитини дійсністю, дозволяє дитині вступити в боротьбу зі своїми страхами, комплексами. Олена Олександрівна зазначила, що цим методом можуть користуватися батьки, учителі, психологи для підготовки дитини до школи, організації її входження у простір шкільного життя. Казкотерапія дозволяє опанувати позитивними моделями поведінки, знизити негативні емоції, рівень тривожності.

Учасники творчої групи в процесі інтерактивного педагогічного спілкування на практичній частині провели воркшопи з казкотерапії, освоїли досвід роботи у використанні казок як форми прояви творчості.

Зустріч пройшла в цікавій пізнавальній атмосфері. Педагоги вкотре переконалися, що казкотерапія – це шлях до пізнання себе. Це дуже дієва практика, з нею можна працювати, включаючи її до терапевтичних процесів. І це по дитячому цікаво. У казку треба вірити!


Джерело: http://viddilosvitydmr.at.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх