Рада отклонила смену воинских званий

Переглядів: 797 0 27.02.2019 в 10:00:00 Новини України
Рада отклонила смену воинских званий

Верховна Рада відхилила проект закону №6372 про внесення змін до деяких законів України щодо військових звань військовослужбовців.

Пояснювальна записка стверджує, що метою проекту було удосконалення законодавства України з питань проходження військової служби у Збройних Силах України шляхом внесення змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», Статуту внутрішньої служби ЗСУ та Дисциплінарного статуту ЗСУ стосовно військових звань військовослужбовців сержантського і старшинського складу ЗСУ.

Документ передбачає скасування військових звань «прапорщик, старший прапорщик» (мічман, старший мічман) і введення замість них звань «майстер-сержант» та «головний майстер-сержант»(корабельні — «старший майстер-старшина», «головний майстер-старшина»). До того ж, законопроект пропонує скасувати звання молодшого сержанта, а замість військового звання «старшина» запровадити звання «головний сержант» та ін.

Зазначається, що прийняття закону дало б змогу реалізувати запровадження нових військових звань сержантського і старшинського складу Збройних Сил України, підвищити роль сержантського (старшинського) складу Збройних Сил України у навчанні, вихованні, підготовці та виконанні завдань особового складу.

У головному науково-експертному управлінні відзначили, що закон потребує змін. У зв`язку з цим документ рекомендують відправити на доопрацювання.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх