Жительница Доброполья, покупая товар в Интернете осталась и без денег, и без техники

Переглядів: 826 0 11.07.2019 в 08:30:30 Новини поліції
Жительница Доброполья, покупая товар в Интернете осталась и без денег, и без техники

Загальна сума втрачених коштів склала більше 6 тисяч гривень. За всіма зверненнями громадян слідчі відкрили кримінальні провадження.

До Покровського відділу поліції звернулась 46-річна місцева мешканка, яка повідомила, що незнайомці шахрайським шляхом заволоділи її грошима. Жінка розповіла, що дала в інтернет-мережі оголошення про продаж сукні. Невдовзі зателефонував покупець, який погодився придбати товар, але тільки на її депозитний рахунок. Покровчанка, зауважила, що не знає, що для цього треба, але незнайомець, запевнив, що це дуже просто і безпечно. Жінка погодилась і пішла до терміналу, де за вказівками «покупця» виконала «необхідні дії» зі своєю банківською карткою для отримання оплати за сукню. Після цього містянка перевірила свій рахунок, і дуже здивувалась, коли замість прибутку в 5 тисяч гривень, з її рахунку зникла саме така сума грошей. Зрозумівши, що її ошукали, жінка звернулась до поліції.

Ще одна мешканка Покровська також стала жертвою інтернет-аферистів. Жінка зробила онлайн-покупку та відразу розрахувалась за неї. А ось отримати її так і не вдалось, бо продавець зник. Сума збитку- 450 гривень.

А  41-річна мешканка Добропілля, бажаючи купити плазмовий телевізор за низькою ціною, в результаті лишилась і без грошей, і без техніки. Так, до неї зайшов малознайомий чоловік, який запропонував купити у сусідньому місті у його знайомого телевізор лише за 600 гривень.  Жінка погодилась і разом із чоловіком поїхали до «приятеля». Чоловік взяв гроші й пішов за телевізором до багатоповерхівки. Через деякий час він вийшов та пообіцяв, що зараз повернеться. Але жінка його так і не дочекалась.

За всіма фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють осіб, які незаконним шляхом заволоділи чужими грошима.

Поліція закликає громадян сумлінніше ставитися до власних коштів, особливо якщо є бажання перерахувати, або передати їх невідомій особі!

Покровський відділ поліції

Донецької області


Джерело: http://pokrovsk-police.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх