Пріоритетні завдання та напрямки діяльності Добропільського міського центру зайнятості у 2019 році

Переглядів: 954 0 03.03.2019 в 13:30:37 Центр зайнятості
Пріоритетні завдання та напрямки діяльності Добропільського міського центру зайнятості у 2019 році

1 березня 2019 року в Добропільському міському центрі зайнятості з метою популяризації послуг служби зайнятості відбувся брифінг для ЗМІ.

Сьогодення вимагає від служби зайнятості активного використання нових підходів, сервісного надання послуг клієнтам.

Службою зайнятості запроваджено нову форму підбору кадрів роботодавцям на засадах рекрутингу, онлайн – презентації роботодавців, онлайн – співбесіда з роботодавцям. Це забезпечує індивідуальний підхід працівників до укомплектування кожного замовлення. У 2018 році суттєво збільшено базу вакансій, що сприяло оперативному працевлаштуванню шукачів роботи. Протягом року для укомплектування були наявні 1248 вакансій, в тому числі: для робітників – 818, для службовців – 247 та 183 – для осіб,які не мають спеціальної підготовки. Рівень укомплектування склав 76%.

Підвищився рівень працевлаштування до надання статусу безробітного.

Окрім цього, ринок праці постійно зазнає змін, саме тому в державній службі зайнятості запроваджено електронні сервіси, використання електронних кабінетів для роботодавців та шукачів роботи наближує клієнтів до послуг служби зайнятості.
Негативним чинником на ринку праці залишається професійно-кваліфікаційний дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили.

Ринок праці постійно потребує висококваліфіковані робочі кадри.
В Україні 75% випускників шкіл здобувають вищу освіту і лише 25% – професійно-технічну. Як наслідок, серед безробітних майже 52% мають вищу, базову та неповну вищу освіту. Тоді як ринок потребує протилежного.

З метою забезпечення потреб роботодавців у кваліфікованих робітничих кадрах центром зайнятості протягом минулого року залучено до професійного навчання 345 безробітних. 152 безробітних навчалися в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.
Для подолання кваліфікаційного дисбалансу на ринку праці міста та району центр зайнятості проводе активну профорієнтаційну роботу серед безробітних та шукачів роботи та школярів на основі сучасних інформаційних технологій. Це IT-платформа «Профорієнтація та розвиток кар’єри».

Також ми пропонуємо використовувати чотири мобільні онлайн-додатки на системі Android, які допоможуть в доступний спосіб отримати потрібну інформацію:

- «Центр розвитку підприємництва»,

- «Центр професійної орієнтації»,

- «Довідник послуг та пільг учасника АТО»,

- «Донецький центр професійно-технічної освіти служби зайнятості України».

У рамках здійснення модернізації та сприяння продуктивній зайнятості з січня 2019 року запроваджено інститут кар’єрного радника. Це стало можливим завдяки співпраці з Проектом Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні».
Кар’єрні радники є індивідуальними консультантами осіб, які шукають роботу, та зареєстрованих безробітних у пошуку роботи, плануванні кар’єри та підвищенні конкурентоспроможності на ринку праці, зокрема через залучення до професійного навчання. Вони забезпечують супровід безробітних від дня звернення до центру зайнятості до факту працевлаштування.


Підбиваючи підсумки роботи міського центру зайнятості щодо плану роботи на 2019 рік -

основними пріоритетами у діяльності служби зайнятості у 2019 році є:

надання послуг кар’єрними радниками за індивідуальним підходом, яких потребує клієнт;

профорієнтаційна робота з різними верствами населення, допомога молоді у свідомому виборі професійної спрямованості;

підвищення якості робочої сили та подолання дисбалансу ринку праці шляхом професійної підготовки безробітних;

співпраця з органами місцевої влади, територіальними громадами, соціальними партнерами та роботодавцями;

прогнозування ситуації на зареєстрованому ринку праці міста та району з метою оперативного реагування на кадрові потреби.

Світ постійно змінюється і ми своєчасно реагуємо на зміни!

Директор В.В.Бугаєць


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх