Сотрудники добропольской инспекции повышают знания служб охраны труда поднадзорных предприятий

Переглядів: 1049 0 02.03.2018 в 11:00:07 Новини підприємств
Сотрудники добропольской инспекции повышают знания служб охраны труда поднадзорных предприятий

Головним державним інспектором відділу гірничотехнічного нагляду у Добропільському регіоні Катериною Кривенко проведено семінар з представниками служб охорони праці піднаглядових підприємств на тему: «Навчання працівників підприємств з питань охорони праці».

Відповідно до статті 18 Закону України «Про охорону праці», працівники під час прийняття на роботу і в процесі роботи, повинні проходити за рахунок роботодавця інструктаж, навчання з питань охорони праці, з надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків і правил поведінки у разі виникнення аварії. Працівники, зайняті на роботах з підвищеною небезпекою або там, де є потреба у професійному доборі, повинні щороку проходити за рахунок роботодавця спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці.

Було акцентовано увагу на тому, що перелік робіт з підвищеною небезпекою та порядок проведення навчання та перевірки знань посадових осіб з питань охорони праці визначається типовим положенням, затверджуються спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з нагляду за охороною праці.  Не допускаються до роботи працівники, у тому числі посадові особи, які не пройшли навчання, інструктаж і перевірку знань з охорони праці. У разі виявлення у працівників, у тому числі посадових осіб, незадовільних знань з питань охорони праці, вони повинні у місячний строк пройти повторне навчання та перевірку знань.


Джерело: http://dn.dsp.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх