Предприниматель из Анновки стремится создать кооператив пчеловодов и расширить возможности медового бизнеса

Переглядів: 1082 0 24.04.2019 в 10:30:48 Новини підприємств
Предприниматель из Анновки стремится создать кооператив пчеловодов и расширить возможности медового бизнеса

До справи батька-бджоляра Максим Красніков долучився три роки тому, повідомляє «Бізнес-Схід». Спочатку мед виготовляли для себе, згодом стали продавати.

Торік для збільшення кількості вуликів Максим взяв участь у грантовій програмі від Міжнародної організації з міграції. Подав проект з автоматизації процесу викачки меду. І отримав грантову підтримку майже у 2500 євро.

“Коли приходить час збирати мед, вручну це довго і важко. Я давно хотів придбати автоматичну медогонку, також тепер маю обладнання для розпаковки вуликів, цього літа буду його випробовувати”, - сказав пасічник.

Також за грантові гроші підприємець купив нові вулики, цієї весни у них вже заселить бджіл. Зараз на своїй пасіці Максим має 50 вуликів – це дозволить збільшити обсяги виробництва меду і напряму співпрацювати з експортерами.

“Ми знайшли людей та підприємства з Донеччини, які купують мед і продають його на експорт. Спочатку це були дилери, але так ми втрачали гроші, розшукали тих, хто експортує  і налагодили контакти з ними, зараз продаємо їм”, - розповів Максим Красніков.

За його словами, на врожайність меду впливає не лише гарна погода, а і наявність поля з медоносними рослинами.

“Чим ближче поле, тим простіше бджолам носити пилок до вулика. За кордоном поширена практика, що аграрії – власників полів - платять гроші бджолярам за  розміщення вуликів, від цього врожайність вища до 30%, у нас поки це лише поодинокі випадки, але я мрію, що так колись буде, адже від цього вигідно усім”, - поділився пасічник.

А ще бджоляр з Ганнівки хоче створити медовий кооператив, об’єднавши до десяти пасічників регіону. На його думку, така кооперація значно розширить можливості медового бізнесу Донеччини і дозволить самим налагоджувати стосунки з європейцями.


Джерело: https://bizshid.com


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх