В Украине могут расширить полномочия полиции

Переглядів: 1356 0 01.08.2017 в 08:30:07 Новини поліції
В Украине могут расширить полномочия полиции

До Верховної Ради України внесено законопроект, яким пропонується розширити повноваження Національної поліції.

Зокрема, народні депутати вважають за доцільне чітко визначити у статті 23 Закону "Про Національну поліцію" окремі повноваження поліції у відповідності із покладеними на неї завданнями з урахуванням положень Кодексу України про адміністративні правопорушення та нещодавно ухваленого Закону України «Про виконавче провадження».

Пропонується доповнити статтю 23 Закону України «Про Національну поліцію», а саме перелік місць для забезпечення публічної безпеки і порядку місцями, що не вважаються публічними, але в яких поліція фактично забезпечує публічну безпеку і порядок за допомогою автомобільного патрулювання (один із заходів забезпечення публічної безпеки), зокрема, це автомагістралі та вулично-дорожня мережа.

 

Також пропонується доповнити пункт 11 частини 1 статті 23 Закону України «Про Національну поліцію» нормою, яка б передбачала повноваження співробітників поліції щодо тимчасового затримання транспортних засобів, що перебувають у розшуку за виконавчим провадженням або затримуються відповідно до статті 265-2 КУпАП. При цьому порядок тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках має встановлюватися Кабміном.

Крім того, поліції передбачено надати право формувати власні бази даних (банки) з даними транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які тимчасово перебувають на території України, використовуючи як наявну інформацію, так і отримані від органів доходів і зборів (Державної фіскальної служби).




 


Джерело: http://dobropol-rayon-rada.blogspot.nl


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх