Поліція розшукує шахраїв, які ошукали громадяна Добропiлля

Переглядів: 1217 0 08.04.2020 в 07:30:15 Новини поліції
Поліція розшукує шахраїв, які ошукали громадяна Добропiлля

5 тисяч гривень втратили троє мешканців Покровської оперативної зони, довірившись незнайомцям. У поліції за даними зверненнями відкрили кримінальні провадження та ведуть пошуки зловмисників. 

До Добропільського відділення поліції з заявою про шахрайство звернувсь 34-річний містянин. Він розповів, що на одному із сайтів знайшов оголошення про продаж автокрісла. Привабливо низька ціна та характеристики його зацікавили, тому він одразу зв'язавсь з продавцем. Домовившись про всі деталі, без вагань пішов до банку та перерахував за товар 600 гривень. Про те, що його обдурили, чоловік зрозумів лише тоді, коли товар так і не отримав, а продавець перестав відповідати на дзвінки.

Мешканець м. Цукурине також потрапив на гачок аферистів. Так, у чоловіка зникла сумку і він про це дав оголошення у газеті. А згодом йому зателефонував незнайомець, який повідомив, що поверне втрачену річ за винагороду – 1000 гривень. Заявник перерахував на вказаний рахунок гроші, проте свою сумку так і не отримав, а телефон «благодійника» перестав відповідати.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

А 42-річна мешканка Покровського року втратила 3 400 гривень після розмови із незнайомцем, який назвався представником банку та випитав у неї особисті дані. За даним фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України.

У черговий раз поліція звертається до громадян! Не повідомляйте особисті дані банківських карток стороннім особам, не замовляйте продукцію у неперевіреного продавця, а оплату здійснюйте лише після отримання та перевірки товару.

У будь-який час доби Ви можете подзвонити на 102 та проконсультуватися з питання що робити, якщо вважаєте, що Вас намагаються ошукати. Якщо ж Ви або ваші рідні, близькі, друзі чи знайомі все-таки стали жертвами шахраїв – не чекайте, а негайно телефонуйте у поліцію!

 


Джерело: http://pokrovsk-police.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх