Полиция Доброполья напоминает о необходимости включения ближнего света фар за пределами города

Переглядів: 1664 0 30.10.2016 в 09:29:39 Новини поліції
Полиция Доброполья напоминает о необходимости включения ближнего света фар за пределами города

Відповідна норма закріплена законодавством України. За її порушення настає відповідальність згідно адміністративного кодексу. Порушникам загрожує штраф у сумі 425 гривень.

Згідно постанови Кабінету міністрів України від 11.02.2013 року № 11 «Про внесення змін в Правила дорожнього руху», з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах, які рухаються за межами міста повинні бути включені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар. Змінений режим їзди передбачений пунктом 9.8. Правил дорожнього руху.

Ці зміни продиктовані підвищенням безпеки на дорозі, вони пов’язані поперед усього з необхідністю додаткового позначення транспортного засобу в умовах недостатньої видимості, зокрема в осінньо-зимовий період коли знижується видимість з-за дощів, туманів, снігопадів та розповсюджуються на всі транспортні засоби, які рухаються за містом у світлу пору доби.

За межами міста транспортні засоби рухаються на великій швидкості, тому включені фари або ходові вогні дозволяють водіям своєчасно побачити на дорозі транспортний засіб, відреагувати на нього та уникнути дорожньо-транспортної пригоди.

Шановні водії! Будьте уважними на дорогах і не порушуйте правила дорожнього-руху!


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх