Полицейские задержали жителя Покровска, который совершил смертельное ДТП

Переглядів: 1498 0 18.12.2018 в 14:00:44 Новини поліції
Полицейские задержали жителя Покровска, который совершил смертельное ДТП

Скоївши наїзд на двох пішоходів, водій автомобіля ВАЗ втік з місця пригоди. Чоловік планував виїхати за межі країни, і тим самим уникнути кримінальної відповідальності. Співробітники карного розшуку Покровського відділу поліції спільно зі слідчими ГУНП в Донецькій області встановили та затримали зловмисника.

Смертельна дорожньо-транспортна пригода сталася ввечері 14 грудня. 25-річний водій автомобіля «ВАЗ 2108», виконуючи обгін маршрутного таксі, скоїв наїзд на двох пішоходів, які перетинали дорогу. Внаслідок ДТП обидва постраждалі загинули на місці, а винуватець аварії продовжив свій рух.

Маючи на руках мінімум інформації, співробітники поліції розпочали розшук ймовірного зловмисника. Вивчили записи з камер відеоспостереження, опитали більше 300 громадян, перевірили понад 50 автовласників. Впродовж доби оперативники встановили особу підозрюваного. Ним виявився іноземний громадянин, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності як за керування транспортом без водійського посвідчення, так і за скоєння ДТП з постраждалими.

Того вечора зловмисник також сів за кермо, не маючи прав та в стані алкогольного сп’яніння. Розуміючи всю тяжкість скоєного злочину, чоловік вдався до заходів конспірації: сховав авто в іншому місті, видалив всю інформацію з телефону, а сам планував покинути країну.

Проте планам не судилося збутися. Поліцейські зібрали ряд неспростовних речових доказів та затримали водія. Навіть при затриманні чоловік намагався відвести від себе провину: давав неправдиві свідчення, намагався запевнити поліцейських в тому, що автомобіля не мав та й сам був відсутній у місті в цей час.

dtp_vinovn

dtp_vinovn1

Підозрюваного затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.


Джерело: http://orbita.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх