В Добропольском районе выросло количество официально принятых на работу наемных работников

Переглядів: 812 0 05.11.2018 в 10:00:39 Новини податкової інспекції
В Добропольском районе выросло количество официально принятых на работу наемных работников

 Фахівцями Покровсько – Добропільського управління Головного управління ДФС у Донецькій області постійно проводиться роз'яснювальна робота та заходи з легалізації праці. Враховуючи вимоги Уряду відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2018 року № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» ця робота активізувалася та має вагомий позитивний ефект. 

   Протягом вересня поточного року фахівцями управління спільно з представниками ГУ Держпраці у Донецькій області, управлінь Пенсійного фонду, міських рад, за участі телебачення проведено ряд заходів, спрямованих на інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями та громадськістю щодо недопустимості допуску до роботи найманих працівників без оформлення трудових відносин, а саме: розміщено листівки в центрах обслуговування платників, центрах надання адміністративних послуг органів місцевого самоврядування та органів державної влади, торговельних об’єктах м. Покровська, м. Добропілля, Олександрівського району, під час зустрічей роботодавців запрошували до діалогу та роз’яснювали необхідність дотримання положень трудового та податкового законодавства. Проведено промо-акцію «Ні заробітній платі в «конвертах»; 2 семінари для суб’єктів господарювання юридичних та фізичних осіб, основним з питань на яких обговорювалась легалізація трудових відносин; на семінарах – тренінгах щодо основ бізнес – планування в центрах зайнятості майбутніх підприємців знайомили з діючими системами оподаткування, попереджали про негативні наслідки нелегального працевлаштування та відповідальність за порушення трудового та податкового законодавства. 
   Як зазначила начальник Покровсько – Добропільського управління Алла Єльникова «Зростання кількості повідомлень про новоприйнятих працівників – один із результатів проведеної інформаційної роботи». Суб’єктами господарювання території обслуговування Покровсько – Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області подано 1230 повідомлень про прийняття на роботу працівників (проти 917 за вересень). Кількість офіційно працевлаштованих протягом жовтня найманих осіб у порівнянні з вереснем збільшилась на 806 осіб або на 66 відс. та за неповний жовтень склала 2023. 
  Алла Петрівна також підкреслила, що з початку жовтня 543 особи зареєструвались фізичними особами – підприємцями, що більше ніж в 2 рази у порівнянні з зареєстрованими у вересні (236 осіб). 
   Комплексні заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення тривають. Алла Петрівна закликала роботодавців дотримуватись Конституції України, не допускати порушень трудового та податкового законодавства. 


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх