Поетичні акорди на чарівних струнах + ФОТО

Переглядів: 1493 0 23.10.2014 в 17:35:10 Творчість
Поетичні акорди на чарівних струнах + ФОТО

   Непрості перипетії повсякденного життя іноді відсувають на другий план наші творчі, духовні потреби. Але неминуче душа повертається до вічних цінностей. Як і члени клубу поетів «Крила надії», які після кількамісячної перерви зібралися у гостинних стінах Центральної міської бібліотеки на свою чергову зустріч, присвячену цього разу 200-річчю великого російського поета М.Ю. Лермонтова.

   Переглянувши відео-презентацію, підготовлену бібліотекарями, творчі особистості перейшли до справ сьогоднішнього дня. Голова клубу І.І. Калініна розповіла братам по перу про роботу, що була проведена поетичним клубом протягом за час, який минув після останнього засідання. Багато теплих слів було сказано на адресу вечора, проведеного у Білицькому Палаці культури ім. Т.Г. Шевченка і присвяченого Всесвітньому дню поезії. На цьому заході у дуже представницькому складі були присутні члени Білицького поетичного об`єднання «Пишущая братия», які виступили зі своїми віршами. Побували поети також і у Добропільській ЗОШ № 6, де зустрічалися з учнями, читали свої вірші. У Палаці культури ш-ти «Добропільська» двічі проходили конкурси читців, які зібрали чимало обдарованої молоді. Звучали вірші, написані добропільськими поетами, тим більше, що темою конкурсу було оголошено «Мій тато – шахтар». Особливо популярними були вірші Т. Добровольської, В. Добровольського, С. Каширської, Л. Новосьолової та інших авторів.

   Як і завжди, тривала плідна співпраця з «Новим шляхом», де публікувалися А. Денник, Г. Заварзін, а також опубліковано нариси про С. Васильєва, С. Каширську. І.І. Калініна представила увазі однодумців нову збірку білицького автора А. Копцова «Про комплекс Белицкое наше, что есть в округе краше».  Непідробний захват викликали у всіх присутніх живописні і графічні роботи молодої поетеси і художниці Анни Березіної. Представлені і у відеопрезентації, і в реальному вигляді.

   Була на цій зустрічі і дуже бажана гостя – наша землячка, поет, чиї твори відомі не тільки в Україні, але і в Росії, і в Італії, і в Німеччині - Людмила Яківна Буратинська. Слухати цю жінку було і приємно, і цікаво. Художник за професією, вона у досить зрілому віці відкрила в собі поетичний дар і з року в рік відточувала свою майстерність. Для своїх земляків вона підготувала кілька віршів, а потім вислухала їхні твори, давши цінні поради і високу оцінку майстерності добропільців. У виконанні авторів прозвучали вірші Г. Заварзіна, Є. Бахтіна, М. Омельченко, А. Денник, а С. Каширська і Г. Заварзін виступили з пісенними номерами.

   Зустріч пройшла у затишній і комфортній атмосфері, і поети висловили сподівання, що наступне засідання не забариться, адже у кожного є чим поділитися, про що спитати, чому порадіти.

   О. Супрядкіна.

   Источник: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх