Добропольский район посетил поэт Василий Сюмак

Переглядів: 979 0 25.10.2018 в 13:00:47 Заходи культури
Добропольский район посетил поэт Василий Сюмак

Поетом не народжуються. Ним, напевно, приречений бути той, чиє серце б’ється в такт з серцем свого народу, своєї країни.

«Людина великої душі, безмежної доброти і чуйного серця», - саме так можна сказати про поета Василя Сюмака зі Львівщини, який вдруге завітав до Добропільського краю та до Золотоколодязянської ЗОШ І –ІІІ ступенів.

Як справжнього друга, гостинно його зустрічали директор школи О.В.Солоп та заступник директора з виховної роботи І.С. Ляментовська, величним короваєм на рушнику та концертною програмою про нашу неньку – Україну.

Вдруге зустріч з поетом Василем Сюмаком, його щемною й водночас палкою поезією, - змусила прискорено битися не одне серце. Бо він поет, який іде до свого народу, знаходить час і можливість поспілкуватися з молоддю, лаконічний і щирий. Поет невтомно торує шлях правди, історичної справедливості, шукає, як шукали древні, істину. Така громадянська позиція вражає, адже життя України та українців сьогодні далеко не просте. Вражає, наскільки Василь Сюмак щирий та відкритий, не соромиться зізнатися у своїх почуттях, часто – сумнівах. Напевне тому вірші його – то сповідь українського лицаря, патріота, сина перед такими ж українцями, які сьогодні, як ніколи, потребують чесного, відвертого, щирого слова…
Вже вдруге ця зустріч залишила в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів сучасної літератури. А на згадку про цю зустріч вчителі – мовники вручили митцю символічний подарунок - вірш присвячений Василю Сюмаку «Душа поета».


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх