Плательщиков Добропольской ОГНИ ознакомили с налоговыми новациями 2018 года

Переглядів: 1121 0 28.01.2018 в 10:00:37 Новини податкової інспекції
Плательщиков Добропольской ОГНИ ознакомили с налоговыми новациями 2018 года

25 січня 2018 року фахівцями ГУ ДФС у Донецькій області та Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області проведено спільний семінар для платників податків з питання роз’яснення новацій податкового законодавства, що набрали чинності з початку 2018 року, особливостей надання квартальної звітності СГ юридичними особами. На семінар запрошено представників ГУ Держпраці у Донецькій області.

Семінар відкрила заступник начальника – начальник Покровсько – Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області Єльникова Алла Петрівна, яка наголосила, що підвищення рівня сплати податків шляхом виховання податкової культури платників податків, якісне надання адміністративних послуг є одними з пріоритетних напрямків роботи територіальних органів ДФС.

В роботі семінару взяв участь в.о. начальника Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області Якунін Іван Володимирович.

Податківці провели огляд законодавчих актів, що набули чинності з 01.01.2018та останніх податкових змін, внесених Законом України від 07 грудня 2017 року №2245-VIII до Податкового кодексу України, звернули увагу слухачів на актуальні зміни в частині:

податку на прибуток підприємств (тепер річна фінансова звітність є додатком та невід’ємною частиною податкової декларації з податку на прибуток, у тому числі для неприбуткових підприємств, суб'єктів малого підприємництва);

екологічного податку (збільшено ставки);

рентних платежів (збільшено ставки).

платежів за землекористування;

податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

єдиного податку четвертої групи.

Податківці сповістили присутніх про нові форми звітності, які застосовуються з 1 січня 2018 року, та зміни норм щодо єдиного внеску з 1 січня 2018 року.

Не залишилось без уваги актуальне питання легалізації доходів громадян.

Фахівці ГУ ДФС у Донецькій області спільно з представниками ГУ Держпраці у Донецькій області звернули увагу представників бізнесу на необхідність дотримання законодавства про працю, недопущення виплати заробітної плати в «конвертах» та у розмірах, нижче законодавчовстановленого рівня (з 01.01.2018 – 3723 грн.).

Також лектори закликали суб’єктів господарювання прийняти активну участь у проведенні кампанії по декларуванню доходів громадянами за 2017 рік, яка розпочалася з початком нового 2018 року. Звернули увагу, щоз 1 січня 2018 року декларація подається за новою формою.

Під час проведення семінару платники податків отримали інформацію щодо можливості самостійного використання Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу, який розміщено на офіційному веб-порталі ДФС та оперативно й у зручній формі знайомитись з актуальноюінформацією щодо змін у податковому, митному та іншому законодавстві, контроль за додержанням якого покладено на органи ДФС України, термінів подання звітності та сплати податків (зборів), ставок загальнодержавних та місцевих податків і зборів, єдиного внеску.

Також платники мали змогу дізнатися про нововведення, пов’язані з роботою електронних сервісів ДФС України(переваги подання податкової звітності в електронному вигляді засобами електронних сервісів ДФС України «Єдине вікно подання звітності» та «Електронний кабінет платника»).

Учасники семінару отримали відповіді фахівців на запитання, які виникали в ході проведення заходу.


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх