ПФУ г.Доброполья напомнил банки, которые имеют право на выплаты пенсий

Переглядів: 1175 0 28.03.2018 в 10:00:51 Пенсійний фонд України
ПФУ г.Доброполья напомнил банки, которые имеют право на выплаты пенсий

Добропільске об’єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області нагадує, що на території Добропільского району є 3 банківські установи, які отримали право здійснювати операції з обслуговування поточних рахунків пенсіонерів з виплати пенсій: АТ «Державний ощадбанк України», ПАТ «Райффайзен Банк Аваль», ПАТ КБ «Приватбанк».

      Виплата пенсій через банківські установи має ряд переваг а саме: зарахування коштів на пенсійні рахунки відбувається не пізніше наступного банківського дня після проведення фінансування,  відсутність черг,  можливість отримання пенсії в будь-який зручний для громадян час,  зняття з поточного пенсійного рахунку як усієї зарахованої суми, так і її частини, можливість розраховуватися пластиковою карткою за товари та послуги (наприклад, оплату комунальних послуг). У разі переїзду, від’їзду на лікування або відпочинок не виникає необхідності брати з собою значну суму коштів готівкою. Картковий рахунок дає можливість отримати гроші через мережу банкоматів, або в будь-якому відділенні уповноваженого банку по всій території України. В отримувачів пенсій через банк є ще одна незаперечна перевага. Якщо пенсіонер з якоїсь причини не зміг отримати пенсію через поштове відділення, кошти після 25 числа повертаються до Пенсійного фонду і одержати їх можна буде лише у наступному місяці. Кошти, які перераховуються на рахунок у банку, залишаються доступними у будь-який момент після надходження на рахунок (карту).

     Для одержання пенсійної виплати через банківську установу, необхідно відкрити рахунок в банку і написати відповідну заяву, яку можна залишити у відділенні банку, і працівники фінансової установи передадуть її до управління ПФ. Відкриття і обслуговування пенсійних рахунків – безкоштовне. В будь-який час пенсіонер має право відмовитись від послуг одного банку і скористатись послугами іншого, 

    При цьому слід зазначити, що якщо суми пенсій банківськими установами виплачуються за дорученням більше одного року або не знімаються одержувачем з поточного рахунку більш одного року, пенсіонер зобов’язаний подати нову заяву про продовження виплати пенсії через установи банку в орган Пенсійного фонду. Із заявою про зміну способу виплати пенсії необхідно звернутися до органу Пенсійного фонду за місцем проживання.

     Детальну інформацію з питань отримання пенсії через банківські установи можна отримати, безпосередньо звернувшись до Добропільського  об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької  області за телефоном: 2-89-04, 2-89-05


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх