Оприлюднено результати оцінки кількості населення України

Переглядів: 658 0 25.01.2020 в 11:00:55 Новини України
Оприлюднено результати оцінки кількості населення України

Наявне населення України становить 37,29 млн людей. Відповідні результати роботи з оцінки чисельності населення України опублікував міністр Кабміну Дмитро Дубілет.

Так, згідно з результатами перепису, який проходив три місяці, на 1.12.2019 в Україні скоротилася кількість населення. Вона становить 37,29 млн людей, з них — 20,01 млн жінок та 17,28 млн чоловіків.

Окрім того, у Києві перебувають 3,7 млн ​​осіб.

«Оцінку ми провели за 3 місяці напруженої роботи. Для держави ця робота не коштувала жодних додаткових грошей», — написав Дубілет.

За його словами, традиційний перепис населення обійшовся б у 3,4 млрд грн (бюджет, закладений на 2020 рік), а підсумки ми б отримали у першому кварталі 2021 року.

Тому використовувалися три методики, які дали приблизно однаковий результат.

1-й метод. Дані мобільних операторів. Взяті дані про кількість абонентів за два місяці і виключені абоненти, які були в мережі менше місяця. Виключені модемні пристрої. Проведено масштабне соціологічне дослідження за кількістю телефонів. Додано дані з реєстрів молоді та людей пенсійного віку.

2-й метод — «ялинка» — розподіл людей за статтю та віком. Використано дані Держстату та реєстрів. Взяті дані Пенсійного фонду та екстрапольовані через вікову і статеву інформацію.

3-й метод. Дані державного реєстру фізичних осіб.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх