ОГНИ г.Доброполья: "Фіскальний чек – захист прав споживачів, наповнення місцевого бюджету та виведення бізнесу з «тіні»!"

Переглядів: 1918 0 30.09.2015 в 18:29:25 Новини податкової інспекції
ОГНИ г.Доброполья:

   Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області нагадує, що із 1 січня 2015 року відповідно до Закону України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» запроваджено акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів.

   Прийняття даного закону є одним з проявів децентралізації, що дозволяє акумулювати кошти до місцевого бюджету. Серйозним завданням податкової інспекції є чітка реєстрація та контроль за достовірністю поданих даних платниками податків.

   Якщо з продажем пального на заправках, алкоголю та тютюну у супермаркетах ситуація підконтрольна, то щодо добросовісності невеличких магазинів є досить багато питань. Зараз у платників інспекції налічується 408 утримувачів ліцензії на продаж алкогольних і тютюнових виробів. Проте, частина з них не окупають вартості самої ліцензії. Яким чином це можливо? Все дуже просто. Підприємці не фіксують за допомогою фіскальних чеків проданий підакцизний товар у повному об'ємі.

   В свою чергу споживачі тютюнової та алкогольної продукції повинні розуміти, що купивши той чи інший товар без фіскального чеку, окрім того, що місцевий бюджет недоотримає прогнозованих коштів, сам споживач ризикує стати жертвою підробленої продукції. До того ж, варто не забувати про той же чек при купівлі розливних напоїв у кафе. Кожен мешканець міста чи району повинен розуміти наскільки важливим є активна позиція у позитивному вирішенні даного питання, адже недоотримані декілька гривень з реалізації вище наведеної продукції в масштабах міста чи району можуть вилитись у тисячі гривень, які оминуть місцеві бюджети міста та району за підсумками поточного року та осядуть у кишені недобросовісного підприємця.

 

Спеціаліст з питань комунікацій

Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх