ОГНИ г. Доброполье: "Последние нововведения в налогообложении"

Переглядів: 1385 0 19.06.2013 в 16:05:28 Новини податкової інспекції
ОГНИ г. Доброполье:
Ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями дає право на реалізацію таких товарів тільки кінцевим споживачам 

       Суб’єкт господарювання, який торгує алкогольними напоями на підставі ліцензії на право роздрібної торгівлі, повинен реалізовувати такі напої лише громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання.
   У разі якщо алкогольні напої були придбані суб’єктом господарювання який має таку саму ліцензію, як і продавець, то ці напої повинні бути використані особисто і не підлягають подальшій реалізації.
   Якщо, все ж таки, продавець реалізував алкогольні напої іншому суб’єкту господарювання, який має ліцензію на право роздрібної торгівлі, і при цьому оформив документи, як при відвантаженні алкогольних напоїв для подальшої реалізації (оформлено видаткові накладні, податкові накладні, а також товарно-транспортної накладні), то до нього будуть застосовані штрафні санкції (200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 1700 гривень). У даному випадку здійснюється оптова торгівля алкогольними напоями, тому необхідно мати відповідну ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями.
   Дане питання регулюється Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» зі змінами та доповненнями.

Розрахунок суми збору за першу реєстрацію транспортних засобів подається в десятиденний термін

       Після першої реєстрації в Україні транспортних засобів юридичним особам необхідно в десятиденний строк подати розрахунок суми збору за такі транспортні засоби. Розрахунок подається до відповідного територіального органу Міндоходів України за місцезнаходженням юридичної особи та за місцем реєстрації транспортного засобу. Форма, за якою необхідно подавати звітність, затверджена наказом Мінфіну України від 21.12.2012 № 1405 «Про затвердження форми Розрахунку суми збору за першу реєстрацію транспортних засобів».
       Слід звернути увагу на те, що до розрахунку обов’язково додаються копії реєстраційних документів, завірені відповідним уповноваженим державним органом України, який проводив реєстрацію ТЗ. Водночас, від сплати збору за першу реєстрацію звільняються транспортні засоби будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів. До переліку включаються також легкові автомобілі для інвалідів з об’ємом циліндрів двигуна до 1500 см3, придбані за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів та/або безоплатно передані інвалідам. У разі зміни власника транспортних засобів з вищезазначених організацій на будь-якого іншого, їх нові власники зобов’язані сплатити збір у порядку та на умовах, передбачених Розділом VII Податкового кодексу України.

Спрощенці І та ІІ груп мають право на щорічну «податкову відпустку»

       Платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів. Інформація про період щорічної відпустки і терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності подається за заявою у довільній формі. Окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки і терміну втрати працездатності нормами ПКУ для таких платників не передбачено. Тому, з метою уникнення порушення терміну щодо сплати авансових платежів рекомендується заяву щодо відпустки на липень 2013 року подавати до територіального органу Міндоходів до початку відпустки (тобто у червні поточного року). А заяву щодо терміну втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності доцільно подавати одразу після закінчення лікарняного.
   Нагадаємо, що платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Нарахування авансових внесків для платників єдиного податку першої і другої груп здійснюється територіальними органами Міндоходів на підставі заяви такого платника єдиного податку щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності. Порядок нарахування та строки сплати єдиного податку визначені ст.295 (розд. ХІV) ПКУ.


Добропільська ОДПІ 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх