ОГНИ г. Доброполье: "Налоговую скидку на обучение можно получить до конца года"

Переглядів: 1359 0 15.05.2013 в 11:19:02 Новини податкової інспекції
ОГНИ г. Доброполье:
Податкову знижку на навчання можна отримати до кінця року
  
   Податкова служба нагадує, що громадяни, які навчаються на платній формі навчання мають можливість скористатися правом на отримання податкової знижки. Якщо вартість навчання була сплачена у минулому 2012 році, гроші Вам повернуть у 2013 році після того, як Ви подасте річну податкову Декларацію про майновий стан і доходи до податкової інспекції за місцем проживання (реєстрації в паспорті). Строк подання такої Декларації встановлено до 31 грудня (включно) 2013 року. 
До Декларації обов’язково слід додати: 
1. Копію договору з навчальним закладом про платне отримання середньої професійної або вищої освіти. 
2. Копії платіжних документів (квитанції, платіжні доручення та інше), які підтверджують сплату за навчання на користь закладів освіти у 2012 році. 
3. Паспорт та копії довідки про присвоєння номеру облікової картки платника податків. 
4. Довідку про склад сім’ї  або свідоцтво про народження у випадку, якщо Декларацію подають батьки або один із подружжя. 
5. Довідку з навчального закладу про те, з якого і по який період у 2012 році навчалася особа та вартість такого навчання у 2012 році. 
6. Довідка особи, яка подає Декларацію, з місця роботи про нараховану зарплату та утриманий податок з доходів фізичних осіб за звітний рік. 
Також звертаємо Вашу увагу, що право на податкову знижку має лише той, хто отримує заробітну плату. Якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, то таке право на наступні податкові роки не переноситься. 


   Кількість видів діяльності, що зазначаються у свідоцтві платника єдиного податку, не обмежується

   У свідоцтві платника єдиного податку зазначаються всі обрані фізичною особою — підприємцем першої та другої груп види діяльності. При цьому, кількість вказаних видів діяльності не обмежується. 
   Нагадуємо, що свідоцтво платника єдиного податку видається суб’єкту господарювання, який вирішив обрати або перейти на спрощену систему оподаткування. Для цього платник подає відповідну заяву до органу ДПС за місцем своєї реєстрації. У заяві зазначаються обрані фізичною особою — підприємцем першої та другої груп види господарської діяльності згідно з КВЕД ДК 009:2010, які надалі зазначаються у свідоцтві платника єдиного податку. 
   Водночас, у свідоцтві платника єдиного податку, що видається платникам третьої або п’ятої груп, види господарської діяльності не зазначаються. 
   Порядок видачі, отримання та анулювання свідоцтва платника єдиного податку регулюється ст. 299 Податкового кодексу України. 


Cектор взаємодії із
ЗМІ та громадськістю
Добропільської ОДПІ                                                                


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх