ОГНИ Доброполья: "Об изменениях списка алкогольных напитков"

Переглядів: 1774 0 25.06.2015 в 18:04:30 Новини податкової інспекції
ОГНИ Доброполья:

Алкогольні штрафи

   Добропільська ОДПІ нагадує платникам податків, що змінами внесеними до Податкового кодексу України, розширено перелік алкогольних напоїв, до яких з 1 липня 2015 року віднесено і пиво. Тож, право на його виробництво, імпорт, експорт та реалізацію матимуть тільки ті суб’єкти господарювання, які володіють відповідною ліцензією.

   Такі зміни передбачені також і Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” у редакції, чинній з 01.07.2015р.

   Для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю пивом, платнику необхідно звернутися до Добропільської ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області із відповідною заявою. Така ліцензія видається на 1 рік у строк, не пізніше ніж 10 календарних днів з дати одержання управлінням документів на отримання ліцензії. Ліцензія обов’язково реєструється у податковому органі за місцем розташування торгового об’єкта, а у сільській місцевості – ще й в органі місцевого самоврядування (сільській, селищній раді). Плата за ліцензію становить 8000 грн за кожен зазначений у ліцензії РРО (КОРО), а на території сіл і селищ – 500 грн. Слід пам’ятати, що при простроченні сплати дія ліцензії призупиняється, а за торгівлю алкогольними напоями без наявності ліцензії передбачено штраф – 200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 17000 гривень.

   Крім зазначеного вище штрафу за роздрібну торгівлю алкоголем без ліцензії, передбачено також штраф за роздрібну торгівлю через РРО (КОРО), не зазначений у ліцензії у розмірі 200 відсотків вартості товару, реалізованого через такий РРО, але не менше 10 тис. грн.

   Тож, Добропільська об’єднана державна податкова інспекція просить платників податків не порушувати чинне законодавство.

Сектор обслуговування платників податків

Добропільської ОДПІ ГУ Міндоходів

у Донецькій області


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх