ОГНИ Доброполья информирует

Переглядів: 1474 0 14.05.2015 в 10:26:15 Новини податкової інспекції
ОГНИ Доброполья информирует

Кампанія «Декларування-2014»: попередні підсумки

          Кампанія декларування доходів громадян розпочалася 1 січня і тривала до 1 травня 2014 року.  Визначальною метою у проведенні кампанії декларування цього року була спрямованість на добровільність сплати податків і створення  більш сприятливих умов для подання громадянами річної податкової Декларації про майновий стан і доходи.

         Так, до Добропільської  ОДПІ  ГУ Міндоходів у Донецькій області  громадянами м.Добропілля, Добропільського  та Олександрівського районів було подано 1686 декларацій, згідно яких загальна сума задекларованого доходу склала більше 16 млн. гривень.

        Найактивніше звітували ті, хто протягом минулого року отримали доходи від паїв – 1606 декларацій  за якими задекларовано 7179,4 тис. грн. Також, звітували і ті громадяни які отримали дохід у вигляді  успадкованого (подарованого)  майна – 52 декларації за якими задекларовано - 4353,4тис.грн., які отримали  доходи від продажу рухомого та нерухомого майна – 17 декларацій за якими задекларовано - 727,9 тис.грн. Із задекларованих до сплати зобов’язань на сьогодні сплачено 519,2 тис.грн.

        Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області нагадує, що визначені у річній декларації про майновий стан і доходи податкові зобов’язання,  відповідно до п. 179.7 ст. 179 Податкового кодексу, громадяни  зобов'язані самостійно сплатити  до 1 серпня  поточного року.

          Податковий компроміс — це не зобов’язання, а право бізнесу

З 17 січня поточного року набув чинності Закон України від 25.12.14 № 63-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу», який Верховна Рада України ухвалила 25 грудня 2014 року.

         При застосуванні процедури податкового компромісу платник має сплатити 5% від суми задекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні податкових зобов’язань. При цьому інші 95 відс. такої суми вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня не нараховуватимуться.

          Так, протягом січня – квітня 2015 року 1 платник Добропільської ОДПІ вирішив скористатись вищезазначеним механізмом по досягненню податкового компромісу, в результаті чого до бюджету надійшло 195,7тис.грн. податку на додану вартість.

        Нагадуємо, що скористатися податковим компромісом платники податків могли до 16 квітня поточного року.

 

Оперативниками фіскальної служби Донецької області вилучено з незаконного обігу підакцизних товарів майже на 12,4 млн. грн.

 

У поточному році працівниками податкової міліції ГУ ДФС у Донецькій області з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів майже на 12,4 млн. грн. та марки акцизного податку у кількості понад 100 тис. штук. Припинено діяльність підпільного виробництва алкогольних напоїв, за фактом незаконного виготовлення, зберігання та збуту підакцизних товарів зареєстровано 17 кримінальних проваджень, до адміністративної відповідальності притягнуто 7 осіб.

Це досягнуто завдяки ефективним заходам щодо протидії незаконному виготовленню та обігу підакцизних товарів, посилення державного контролю у вказаній сфері і збільшення надходження акцизного податку.

 Головне управління ДФС у Донецькій області наголошує, що у випадку якщо громадянин придбав фальсифіковані лікеро-горілчані вироби, і вживання їх викликало погіршення самопочуття або отруєння, то про такі дані та за наявністю інформації про інші факти незаконного обігу підакцизних товарів слід повідомляти до чергової частини податкової міліції за телефоном (0629) 58-20-96 або у письмовій формі відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

 

Прес-служба ГУ ДФС у Донецькій області

 

Електронні сервіси

Шановні платники податків, скористайтесь можливістю з економити свій робочий час та одержати необхідну інформацію за допомогою сервісів Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua).

Для комфортного надання звітності на веб-порталі Державної фіскальної служби України розміщені електронні сервіси  «Електронна звітність» та «Електронний кабінет платника податків», які надають можливість сформувати звітність в одному пакеті (декларація + додатки) та надати її в електронному вигляді, переглянути вже подану звітність, скористатись підказкою «Податковий календар» та інформацією із довідників (ДПІ, КВЕД, КОПФГ, УКТЗЕД, форм власності, органів виконавчої влади, ознак доходів, ознак податкових пільг та інше).

Оцінити податкові ризики діяльності з вашим партнером по бізнесу, який може не бути платником податку на додану вартість, або бути банкрутом, допоможе сервіс  «Дізнайся більше про свого бізнес – партнера».

Отримати консультацію від фахівців Державної фіскальної служби щодо застосування норм податкового, митного законодавства та ЄСВ можна за допомогою Загальнодоступного інформаційно – довідкового ресурсу (ЗІР) або зателефонувавши за номером 0-800-501-007. Крім того, можна надіслати своє  запитання в електронному вигляді на адресу: [email protected].

Сплата єдиного соціального внеску платниками Добропільської  ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області склала  181 млн. гривень

Така сума єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  надійшла протягом січня – квітня поточного року від платників  м. Добропілля, Добропільського та Олександрівського районів.  Забезпечення своєчасних надходжень єдиного соціального внеску є одним із основних напрямів роботи інспекції. Сьогодні працівники інспекції приділяють максимум зусиль для того, щоб платники ЄСВ не відчували жодних незручностей при виконанні свого громадського та конституційного обов’язку, адже єдиний соціальний внесок – це джерело пенсій та соціальної допомоги.

 
        Вкотре хотілося б звернути увагу що фізичні особи-підприємці та юридичні особи, які мають найманих працівників, зобов'язані сплачувати єдиний соціальний  внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним. Фізичні особи – підприємці, що працюють на спрощеній системі оподаткування, повинні сплатити платіж по єдиному соціальному внеску щоквартально не пізніше 20 числа. Отримати консультацію щодо подання звітності, нарахування та сплати єдиного соціального внеску платники можуть в Центрах обслуговування платників Добропільської ОДПІ та Олександрівського відділення Добропільської ОДПІ.

 

На Донеччині припинено діяльність 3 підпільних цехів з виробництва фальсифікованих ЛГВ

 

У січні-квітні 2015 року за матеріалами співробітників оперативного управління ГУ ДФС у Донецкій області зареєстровано 37 кримінальних проваджень, з них 20 – за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, 4 – за фактами реалізації фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів, які становлять загрозу життю та здоров’ю людей, 3 – за фактами спроби розкрадання бюджетних коштів.

За кримінальними провадженнями стягнуто до бюджету 9,0 млн. грн.

Спрямовано до суду з обвинувальним актом 2 кримінальних провадження.

Вилучено з незаконного обігу підакцизні товари на суму 12,5 млн. грн., у т. ч. тютюнові вироби у кількості 179 тис. пачок на суму 1,9 млн. грн., лікеро-горілчаних виробів у кількості 225,2 тис. пляшок на суму 10,2 млн. грн., паливно-мастильні матеріали у кількості 22,3 т. на суму 0,3 млн. грн. Припинено діяльність 3 підпільних цехів з незаконного виробництва фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів (ЛГВ).

 

Прес-служба ГУ ДФС у Донецькій області

 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх