О ситуации в Добропольском районе с трудоустройством инвалидов

Переглядів: 992 0 20.06.2017 в 12:00:07 Новини охорони здоров'я
О ситуации в Добропольском районе с трудоустройством инвалидов

Сьогодні в Україні, як і в інших країнах світу, питання ефективної зайнятості людей з інвалідністю займають провідне місце в системі економічних та соціальних завдань. За останні роки на законодавчому рівні створено дієві механізми соціального захисту осіб з інвалідністю у сфері зайнятості. Законами України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" та "Про зайнятість населення" визначені гарантії соціального захисту інвалідів на рівні з усіма іншими громадянами в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства, що дає можливість особам з інвалідністю вести повноцінний спосіб життя згідно з індивідуальними здібностями і інтересами.

Результатом співпраці з роботодавцями, а саме: ТОВ ДТЕК «Добропіллявугілля», Філією "Добропільське енергопідприемство" ТОВ "ДТЕК «Добропіллявугілля», ТОВ «Рута-плюс», ПП НВП «Спецшахтобуд» у поточному році стало працевлаштування за сприяння служби зайнятості 17 осіб з інвалідністю.

Сучасне виробництво постійно удосконалюється, запроваджуються новітні технології, тому роботодавці висувають високі вимоги до працівників. Тож професійна підготовка, перепідготовка або підвищення кваліфікації дозволяють особам з інвалідністю обрати найбільш прийнятний для них вид діяльності, підвищити свою конкурентоспроможність та якнайшвидше реалізувати власні професійні можливості. Вісім осіб –претендентів на роботу залучалися до підвищення кваліфікації, шляхом курсів цільового призначення, за професіями «оператор комп’ютерного набору", «підсобний робітник» та інші.

У період пошуку підходящої роботи особи з інвалідністю залучалися до участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру. У січні-травні поточного року 8 осіб працювали в умовах тимчасової зайнятості та виконували посильні для них роботи з благоустрою населених пунктів, упорядкування братських могил та пам’ятників загиблим воїнам, інші роботи на підприємствах, в установах та організаціях Добропільського району.

Зважаючи на соціальну значимість питання повернення осіб з інвалідністю до трудової діяльності, у поточному році кожного другого безробітного даної категорії було залучено до активних програм сприяння зайнятості населення. Тож Добропільський міський центр зайнятості і надалі працюватиме у даному напрямку, допомагаючи громадянам з особливими потребами професійно себе реалізувати, брати активну участь у суспільному житті та бути успішними.


Джерело: Добропільська районна рада

ComForm">
avatar
Наверх