О легализации заработной платы и занятости населения в Доброполье

Переглядів: 1599 0 20.03.2016 в 10:30:42 Новини податкової інспекції
О легализации заработной платы и занятости населения в Доброполье

  Одним із пріоритетних завдань, що стоять на порядку денному перед органами ДФС України є легалізація заробітної плати.

  Основним джерелом наповнення місцевих бюджетів є податок з доходів фізичних осіб. Ці кошти спрямовуються на вирішення соціальних проблем кожного населеного пункту, якісне медичне обслуговування, належний рівень освіти та культури. Зменшення заборгованості по заробітній платі чи легалізація доходів це не тільки надходження до бюджету, а й захист прав та законних інтересів платників податків.

  Гарантований рівень мінімальної заробітної плати чимало роботодавців просто ігнорують і змушують робітників працювати за невелику зарплату, часом зовсім не декларуючи оплату їх праці. Бажаючи уникнути зайвих, на думку роботодавця, витрат, видають працівникам зарплату готівкою. У цьому випадку йдеться про так звані «тіньові» заробітки або виплату заробітної плати «в конверті».

  Від несплати внесків з тіньових доходів до державного бюджету країна втрачає мільярди гривень, а працівники залишаються без відповідного соціального захисту та належного в майбутньому пенсійного забезпечення.

  Кожному громадянину необхідно зрозуміти, що захистити себе він зможе тільки законним шляхом, і це можливо лише за умови оформлення трудових відносин належним чином (ст. 3 Кодексу законів про працю України «Регулювання трудових відносин»).

  Не варто забувати, що виплата заробітної плати без сплати встановлених податків i зборів є порушенням законодавства України.

  Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області нагадує, що роботодавцям варто задуматись про рівень та спосіб оплати праці найманих працівників — з одного боку, а з іншого — про те, що низький рівень заробітної плати та соціального захисту не сприяє зацікавленості працівників у досягненні високих трудових результатів.

Не слід забувати про розмір фінансової відповідальності за допуск роботодавцем працівника до роботи без оформлення трудових відносин складає 30 мінімальних зарплат (розмір мінімальної заробітної плати з 01.01.2016 року складає 1378 гривень), тобто, - 41340 гривень, розмір адміністративної відповідальності складає від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім цього, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору та повідомлення органу ДФС про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Постановою КМУ від 17.06.2015 № 413.

 

  Сектор організації роботи

Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх