О добропольском проекте "Дубcrossing" узнали в столице

Переглядів: 1879 1 13.11.2014 в 04:33:14 Суспільство
О добропольском проекте

   Нещодавно в Києві відбулася зустріч волонтерів КліматІнфо та еко-активістів міста. Захід пройшов під гаслом «Посади дуб із КліматІнфо». Протягом зустрічі учасники знайомилися із «зеленими» ініціативами, які набирають обертів в Україні та спрямовані на відновлення зелених насаджень у містах.

   Про один із проектів, Дубcrossing, розповіла активістка Галя Гриценко, яка на власному досвіді переконалась, як просто виростити на підвіконні дерево, що збагачує планету киснем:

   «Проект родом із Добропілля, проте вже набув популярності серед мешканців як Києва, так і інших міст України. Його прихильників можна знайти й за кордоном. Головною метою проекту є боротьба із негативними наслідками зміни клімату та результатами промислової діяльності, а також озеленення планети власними силами. Суть полягає в пошуку жолудів, обміні знахідками між учасниками та вирощуванні дерева на підвіконні. Разом із Дубcrossing’ом озеленювати планету стає ще цікавіше та корисніше».

   Також поборники зеленого способу життя ознайомились із проектом «Дерево нації», який покликаний залучити до соціальної відповідальності великі компанії. Він фокусується на проблемі лісовідновлення в Україні та закликає зберегти біорізноманіття природи шляхом залучення представників різних індустрій до висадження дерев. Про розвиток та шлях ініціативи розповів Андрій Ричик, координатор проекту.

   Чаювання на природі

   Результатом зустрічі активістів Києва стало рішення створити алею з власноруч вирощених дубочків. На зустрічі вони обмінялися жолудями, які протягом зими перетворяться на маленькі саджанці в домівках активістів, а вже повесні будуть висаджені у відкритий ґрунт в одному з районів Києва.

   Активісти також ділилися досвідом озеленення і боротьби зі зміною клімату, будували плани на майбутнє за чаєм та печивом, розповідали про те, що їх надихає і зовсім не залишили за собою сміття. Фотозвіт можна подивитися тут.

   Зазначимо, що Київ установив своєрідний рекорд для проекту: одна із активісток, Діана Гранкіна, зібрала понад 500 жолудів та залучила до дубcrossing’у 18 друзів.

   Наразі проект збирає кошти на встановлення огородження для майбутнього дендропарку в місті Добропілля, що на Донеччині (саме в цьому місті і зародився проект в Україні – прим. ред.). Детальніше про ініціативу можна дізнатися за посиланням на сторінці Дубcrossing на BigIdea.

   Источник: http://www.climateinfo.org.ua

   Напоминаем, что поддержать проект можно в голосовании на этой странице!


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
0
1 Мазепа • 08:39:52, 14.11.2014
Москва тоже не отстает, Вот откуда они силы и вдохновение черпают.
В рамках всероссийской патриотической акции «Аллея России» жители 85 регионов страны выбирают «зеленые символы».

Пользователи системы электронных референдумов «Активный гражданин» выбрали дуб в качестве дерева, которое будет символизировать Москву на «Аллее России» в Севастополе. дуб
ComForm">
avatar
Наверх