Новосілля бібліотеки м. Білицьке.

Переглядів: 1698 3 28.05.2011 в 10:14:30 Суспільство
Новосілля бібліотеки м. Білицьке.


 В кінці 2010 року бібліотека-філія № 4 Добропільської міської ЦБС міста Білицьке отримала нове приміщення ( в ЗОШ № 10 ). На ремонт залів були виділені кошти з Добропільського міського бюджету. Бібліотека має 3 зали: окремий для обслуговування дітей, зал обслуговування юнацтва та дорослих читачів й читальний зал з обладнаними місцями для роботи користувачів на комп’ютерах. Завдяки підтримці обласної програми розвитку малих шахтарських міст бібліотека підключена до мережі Інтернет, одержала 2 комп’ютери, 1 багатофункціональний пристрій.

Фонд бібліотеки налічує 38855 примірників. Фонд поповнюється за кошти від надання платних послуг бібліотеки та в дар від спонсорів. З Добропільського міського бюджету придбали періодичні видання за 1 півріччя 16 найменувань газет та 15 найменувань журналів на суму 3335 гривень.

Наша бібліотека пройшла конкурсний відбір за програмою „Бібліоміст”: упродовж літа отримаємо сучасне комп’ютерне обладнання. Користувачі бібліотеки матимуть безкоштовний доступ до мережі Інтернет.

В умовах сьогодення, коли інформація стає одним із провідних ресурсів розвитку суспільства, значно активізується роль бібліотеки як інформаційного центру, головним призначенням якого є культурно-просвітницьке та бібліотечно-інформаційне забезпечення населення міста.

У своїй роботі бібліотекарі використовують нові форми масової популяризації літератури. Ефективними технологіями масової роботи з дітьми є літературні подорожі, літературні години, літературно-музичні композиції, години спілкування, турніри правознавців тощо. Бібліотека приймає участь в обласних та міських конкурсах дитячої творчості: „В країні сонячних зайчиків”, „Найкращий читач України” та ін. Ефективними в роботі як з молодшими читачами, так і з юнацтвом є бібліотечно-бібліографічні консультації біля книжкових виставок, каталогів, картотек.

Щоб задовольнити запити користувачів з окремих тем, у бібліотеці створені тематичні конвалюти. Бібліотека інформує абонентів про нові надходження літератури, періодичних видань. Пропонуємо відкриті перегляди новинок.

Сьогодні ми працюємо над тим, щоб сформувати у дітей прагнення до пізнання прекрасного в житті і в мистецтві. Екскурсії до бібліотеки – справа завжди важлива і відповідальна. Від першого знайомства з бібліотекою залежить чи стане дитина постійним користувачем. Тому потрібно розповісти про книжні скарби так, щоб їй захотілося перечитати все. Такими були екскурсії: „Бібліотека - духовна скарбниця, „Подорож в Читай- місто”. До Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги в дитячому  відділі обслуговування оформили книжкову виставку-експозицію: „Сторінками нових книг”. Бібліотекарі, разом з дітьми 1 кл.(вчитель Кічма Н. А.) здійснили літературну подорож у книжковий океан. На святі була і телеграма від казкових героїв і багато загадок, а також конкурс казкових мультфільмів та вікторина „В гостях у казки”. В рамках програми „Читаємо разом з дошколятами” бібліотечні працівники відвідали дитячий садочок „Дзвіночок”. Цього разу завітали в молодшу групу дитсадка з голосними читками українських казок. Напередодні Христового Воскресіння в стінах бібліотеки пройшов обрядовий ранок: „Возродися, писанко, воістину возродися” для дітей молодшого шкільного віку. В бібліотеці пройшов урок мужності для учнів 8 кл. ЗОШ № 10 ”Час і досі не загоїв рану - цей одвічний біль Афганістану (вчитель Тюріна Н.О.). На поетичні струмочки ”І там, де звучить рідна мова, живе український народ” до бібліотеки були запрошені учні 4 кл.(вчитель Беланова І.В.).  До Дня Перемоги в бібліотеці оформили книжкову виставку-експозицію: ”Пам’ятаймо минуле заради майбутнього” та провели з учнями літературно-поетичну композицію „Зі сплаву мертвих і живих писалась Перемога”.

Підтримка молоді просліджується в усіх напрямках бібліотечної роботи. Різноманітні заходи готують і проводять працівники саме з цією категорією читачів. Майбутнє нашої країни залежить від молоді, рівня її освіти, культури, політичної активності. Тому бібліотекарі багато уваги приділяють роботі з молоддю. Посилена інформаційна робота з юними читачами. Працює інформаційний центр: „Молодь і час”. Бібліотекарі, за допомогою книг, періодичних видань, комп’ютерних технологій надають молоді допомогу з таких питань: „Куди піти навчатися?”, „Який вибрати для себе шлях?”, „Як цікаво та змістовно провести своє дозвілля?”, „Як не загубитися у цьому світі?”

У роботі з молоддю бібліотека співпрацює з педагогічними колективами шкіл. Щоб залучити до співпраці старшокласників, ми систематично оформляємо тематичні виставки. Творчість письменників популяризується на літературних, тематичних вечорах, літературно-мистецьких кав’ярнях. 

На літературно-музичний калейдоскоп: „Дзвенять Кобзареві струни”, присвячений 197 річниці від дня народження великого сина українського народу Т.Г. Шевченка були запрошені учні 9-х класів (вчитель Бикова В.Г.).

Бібліотекарі приділяють увагу задовільненню запитів молоді, яка навчається у вищих та середніх навчальних закладах.

Висловлюємо надію, що молодь, яка находиться в сприятливому полі впливу бібліотеки, обере вірний шлях у житті.

До Міжнародного  дня захисту дітей 1 червня бібліотека планує дитячий ранок: „Мелодії дитинства” для дітей молодшого шкільного віку (вікторина, загадки, конкурси), провести екскурсію по бібліотеці: „Подорож до країни Мудрої Книги” (діти дитячого садочка „Дзвіночок”).

До Дня молоді 25 червня бібліотека планує: 

-         День відчинених дверей: „Інтернет в бібліотеці” (2 компютери, безкоштовний Інтернет)

-         година спілкування: „Молодь і сучасність”

-         кава-брейк.

 Завідуюча бібліотекою-філією № 4  м. Білицьке

Краснопольська Тетяна Володимирівна


         

     

    


Источник: http://dobro-biblio.ucoz.ru



Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
3 Мазепа • 19:07:22, 29.05.2011
Поздравляю.

Библиотека это любовь к книге...
avatar
1 dobrepole • 10:15:31, 28.05.2011
А-а-а Костя Шуман что делает на Белицкой)))) Наверное Simply Olya его туда заслала))))
avatar
2 Simply_Olya • 22:26:43, 28.05.2011
biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin Блин, спалился)))) и чо это он там делал?)))
ComForm">
avatar
Наверх