Делегация из Доброполья посетила с учебным визитом Румынию и Молдову

Переглядів: 976 0 15.11.2018 в 09:30:45 Новини місцевої влади
Делегация из Доброполья посетила с учебным визитом Румынию и Молдову

З 04 по 09 листопада 2018 року Всеукраїнським благодійним фондом «ГОРЄНІЄ» організовано навчальний візит представників органів місцевого самоврядування та представників громадськості Донецької та Луганської областей до країн Румунія (міста Бухарест, Яси) та Молдови (місто Кишинів).

До складу делегації від Добропілля увійшли начальник управління соціального захисту населення міської ради Ірина Ширина та керівник громадської організації «Центр муніципального розвитку м. Добропілля» Володимир Омельченко.

Програма візиту в Румунію – Молдову була дуже насичена зустрічами, виступами спікерів, обговоренням питань розвитку громад в умовах близькості  замороженого конфлікту країн Молдови та Румунії та впровадження кращих європейських практик відносно допомоги особам, що постраждали від військового конфлікту, ідентифікації потреб вимушено переміщених осіб.

 В Бухаресті делегацію привітав Надзвичайний і Повноважений Посол України в Румунії Олександр Баньков.

Посол наголосив, що тільки сумісні зусилля, щоденна праця над розвитком регіонів, нехай навіть не значне, але покращення ситуації, служить справжньому розвитку та розбудові миру та благополуччя.

Мета візиту – це залучення кращих практик європейських країн, порад експертів професіоналів, які  озволять не припуститися помилок в процесі розбудови демократії на Сході України. В рамках заходу проводилося вивчення досвіду практик розвитку територій в умовах близькості до території конфлікту та впровадження передового досвіду інших країн щодо потреб внутрішньо переміщених осіб.

Всі учасники навчального візиту здобули унікальний досвід та незабутні враження від спілкування, не зважаючи на довгий, майже 70 годинний, автобусний переїзд.


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх