Налог на недвижимое имущество - особенности начисления и уплаты.

Переглядів: 1825 0 12.06.2013 в 14:29:42 Новини податкової інспекції
Налог на недвижимое имущество - особенности начисления и уплаты.
          З 1 січня 2013 року набула чинності норма Податкового кодексу, згідно з якою житлова нерухомість, яка перебуває у власності як фізичних, так і юридичних осіб (у тому числі і нерезидентів), обкладається податком. Оподатковуються будівлі, які відносяться до житлового фонду, а саме – житлові будинки, прибудови до них, житлові будинки садибного типу, квартири, котеджі та кімнати у багатосімейних квартирах.
         Податкові органи за місцезнаходженням об’єктів житлової нерухомості, які знаходяться у власності фізичних осіб, до першого липня звітного року обчислюватимуть розмір податку на нерухоме майно та надсилатимуть платнику податкове повідомлення про суму податку.
        У разі незгоди платника із нарахованою сумою податку або при виникненні певних непорозумінь йому слід звернутися до податкових інспекцій та провести звірку даних. Для цього у платників є два місяці з дня отримання такого повідомлення. 
       Крім того, платники можуть звернутися і для визначення житла, на яке застосовуватиметься пільга. Відповідно до законодавства, квартири та житлові будинки, площа яких не перевищує 120 м.кв. та 250 м.кв. відповідно, не оподатковуються. Податок сплачується лише за ті метри, які перевищують зазначені квадрати. Однак така пільга застосовується тільки до одного з об’єктів житлової нерухомості. Тому власники кількох квартир або будинків можуть звернутися до податкової інспекцій для нарахування пільги на той об’єкт, який вважають за доцільне. 
        Отримати консультацію щодо нарахування податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки  можна в  Центрі обслуговування платників податків Добропільської ОДПІ або   зателефонувавши за номером 2-88-72.

Добропільська ОДПІ


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх