В Доброполье безработный мужчина устроил у себя дома наркотический центр

Переглядів: 1719 0 09.08.2017 в 13:00:47 Новини поліції
В Доброполье безработный мужчина устроил у себя дома наркотический центр

В Добропіллі ніде не працюючий чоловік влаштував у себе вдома наркотичний осередок, а мешканець Мирнограду «випадково знайшов дикорослинну коноплю і не зміг пройти повз неї». В обох випадках правопорушників буде притягнуто до кримінальної відповідальності.

До чергової частини Добропільського відділення поліції надійшла інформація про те, що один з місцевих мешканців виготовляє та зберігає у себе вдома наркотичні речовини. Отримавши відповідну ухвалу суду, співробітники поліції вирушили за вказаною адресою. На момент їх приїзду в квартирі 29-річного молодика перебувало ще четверо чоловіків різного віку, яких правоохоронці застигли зненацька. По всьому було видно, що тут діє вже налагоджене «виробництво» - в кімнаті знаходилися різні предмети та посуд, за допомогою яких і виготовлявся наркотик, велика кількість медичних шприців, а також два поліетиленові пакунки із «травичкою». Власник оселі, який раніше вже притягався до відповідальності за аналогічне порушення, пояснив поліцейським, що він разом із товаришами виготовляв наркотичну речовину для себе і «нікому не заважали». Але така діяльність для хазяїна наркопритону тепер обернеться тюремним строком.

Наразі вилучені предмети для виготовлення наркотичних засобів і сам наркотик вилучені та відправлені на експертизу, а стосовно правопорушника відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України.

По результатах експертизи буде вирішуватися питання про перекваліфікацію даного правопорушення відповідно до ч. 1 ст. 317 «Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також надання приміщення для цих цілей» Кримінального кодексу України.

А в Мирнограді поліцейські під час складання адміністративного протоколу відносно 27-річного місцевого мешканця за порушення ст. 178 «Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді» КУпАП, з’ясували, що чоловік має при собі канабіс. Як зізнався правопорушник, кілька днів тому в сусідньому селі він знайшов кущ дикорослої коноплі, зірвав його та приніс додому, а потім висушив та подрібнив для подальшого вживання.

У відношенні правопорушника відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3-х років позбавлення волі.

Покровський відділ поліції

Донецької області


Джерело: http://pokrovsk-police.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх