На території обслуговування Добропільського відділу поліції проводиться операція під назвою «Познач себе на дорозі!»

Переглядів: 899 0 15.02.2020 в 10:30:44 Новини поліції
На території обслуговування Добропільського відділу поліції проводиться операція під назвою «Познач себе на дорозі!»

На території обслуговування Добропільського відділу поліції з 10 по 29 лютого 2020 року проводиться операція під назвою «Познач себе на дорозі!»

У зимовий період зростає кількість дорожньо-транспортних пригод, у тому числі і ДТП за участю та з вини пішоходів. Основними причинами цих аварій є скорочення світлового дня, перехід в невстановленому місті, несподіваний вихід на проїжджу частину, перебування у нетверезому стані, погіршення погодних умов, а також недостатня видимість на автодорогах.

Саме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі в темний час доби або в умовах недостатньої видимості, заради своєї безпеки пішоходи зобов'язані вжити заходів для позначення себе на дорозі.

Для створення умов безпечного руху вони можуть використати як елементи свого одягу, так і предмети, які несуть з собою. Ризик потрапити в небезпеку на дорозі зменшується в рази, якщо речі відмічені світлоповертаючими елементами. Необхідними світлоповертаючими характеристиками відзначаються елементи одягу, взуття, рюкзаків, сумок і тому подібне, які містять світлоповертаючі плівки.

Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей, що повертаються додому зі школи в умовах недостатньої видимості, або якщо пішохідний маршрут проходить по неосвітлених ділянках доріг. Застосування світловідбивних елементів на одязі допоможе дітям стати більш помітними на дорозі.

Водій автомобіля виявляє пішохода, що має світловідбиваючі елементи із значно більшої відстані в порівнянні з пішоходом без них. При русі з ближнім світлом фар відстань збільшується з 25-40 метрів до 130-140 метрів, а при русі з дальнім світлом - відстань збільшується до 400 метрів. При застосуванні світловідбиваючого елементу ризик наїзду на пішохода знижується в 6-8 разів!

Поліцейські звертаються до батьків та вчителів з проханням вживати всіх необхідних заходів для попередження нещасних випадків з дітьми на дорогах. Шановні водії, будьте особливо уважними поблизу навчальних закладів та жилих зон. Побачивши на тротуарі або пішохідному переході дитину - потрібно наперед передбачати її дії та бути удвічі обережним.


На території обслуговування Добропільського відділу поліції проводиться операція під назвою «Познач себе на дорозі!»


Джерело: Добропільське Відділення Поліції


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх