На протяжении года в Доброполье выявлено 17 нарушений при выплате заработной платы

Переглядів: 1596 0 21.10.2011 в 22:35:27 Новини району
На протяжении года в Доброполье выявлено 17 нарушений при выплате заработной платы

   Виплата заробітної плати в ”конвертах” – одна з найважливіших проблем у нашій державі

   Доходи, одержані працівником у такий спосіб не враховуються при обчислені пенсій, громадяни втрачають право на оплачувану відпустку, лікарняні, тощо. До того ж до бюджету не надходять податки і збори з такої заробітної плати, а це негативно впливає на рівень фінансування лікарень, шкіл, закладів культури, забезпечення незахищених верств населення.

   Добропільська ОДПІ постійно проводить системну, цілеспрямовану роботу, направлену на зменшення правопорушень у сфері виплати заробітної плати та доходів громадян, приділяє значну увагу контролю за своєчасною та повною сплатою податку з доходів фізичних осіб. Протягом 2011 року проведено 17 перевірок підприємств, установ, організацій та приватних підприємців з питань дотримання діючого законодавства при виплаті заробітної плати. Порушення встановлені в кожному випадку. Донараховано податку з доходів фізичних осіб та штрафних санкцій на суму 90,1тис.гривень. До сфери особливої уваги потрапляють суб’єкти господарювання, які мають значні валові доходи, але офіційно виплачують заробітну плату менше мінімальної або на її рівні. В результаті проведеної індивідуальної роботи з керівниками, 21 підприємство підвищили заробітну плату, до бюджету надійшло 5,0тис.грн. 

   Податковим кодексом України передбачено проведення фактичних перевірок, в т.ч. з питань дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками. Тобто податківці без попередження будуть перевіряти оформлення працівників, легальність виплати заробітної плати, і докладатимуть усіх зусиль для відновлення соціальної справедливості. Працівникам, в свою чергу, слід дотримуватись чіткої громадянської позиції і наполягати на виплаті заробітної плати з дотриманням вимог законодавства. 

   Головний ДПІ відділу МРР та ЗГ Т.І.Панченко


Источник: http://dnl.dn.ua


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх