На Донеччині стартував позачерговий місячник добровільної здачі зброї

Переглядів: 1356 0 12.08.2017 в 13:30:25 Новини поліції
На Донеччині стартував позачерговий місячник добровільної здачі зброї

Профілактичний захід триватиме з 7 по 31 серпня. Будь-яка людина може здати до органів влади зброю та бойові припаси, які зберігалися в неї незаконно, і таким чином вберегти себе та оточуючих від небезпеки й уникнути кримінальної відповідальності.

Таке рішення було прийнято начальником поліції Донецької області Віталієм Невгадом у рамках посилення боротьби з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухівки. На Донеччині розпочато комплекс превентивних заходів, мета яких - запобігти трагедіям внаслідок поводження з вибухонебезпечними предметами.

Тільки вчора смертоносні «трофеї» унесли життя трьох людей в Мар’їнському районі, ще одну людину було поранено.

В зоні проведення АТО на руках у населення накопичилася значна кількість бойових «сувенірів». Звикнувши до небезпеки за три роки війни, «колекціонери» часто не розуміють, яку загрозу несуть своєму життю та життю оточуючих, коли беруть гранати з собою в автобус або намагаються розібрати снаряд. Для детонації  підчас достатньо одного невірного руху.

Лише кілька цифр.

Лише в цьому році внаслідок поводження з вибухонебезпечними предметам загинули 11 людей, з них одна дитина.

Поранено 14 людей, в тому числі 2 дитини.

Граната РГД-5 – радіус ураження осколками – до 20 м.

Граната Ф-1 – близько 300 вбивчих осколків, радіус ураження – від 30 до 200 м.

Ручний протитанковий гранатомет – дальність пострілу до 500 м, бронепробивний.

Поліцейські посилюють на території Донеччини заходи з виявлення нелегальної зброї, боєприпасів та вибухівки, за незаконне зберігання яких ст. 263 Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років.

Уникнути кримінальної відповідальності та зберегти життя собі та оточуючим можна, добровільно здавши зброю, боєприпаси та вибухові речовини.

Не чекайте, поки вони вибухнуть. Звертайтеся до підрозділів дозвільної системи або територіальних органів поліції Донецької області. 

Відділ комунікації поліції

Донецької області


Джерело: http://pokrovsk-police.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх