В Добропольском районе состоялся фестиваль "Веселая семья"

Переглядів: 1319 0 15.05.2018 в 09:00:06 Заходи культури
В Добропольском районе состоялся фестиваль

Родина — це не тільки рідні, родичі. Це — весь наш народ український.

Ми з вами — український народ, який складається з малих і великих, дружніх і працьовитих, талановитих родин. Як могутня ріка бере свою силу з маленьких джерел, так і наша Добропільщина повниться чудовими родинами, сім’ями.
12 травня вже четвертий рік поспіль зігрів своїми теплими барвами велику дружню сім’ю Добропільщини районний фестиваль сімейної творчості «Весела родина». Цього разу в конкурсній програмі прийняли участь 16 сімей із сіл Вірівка, Святогорівка, Ганнівка, Добропілля, Новоукраїнка, Новофедорівка, Золотий Колодязь, Завидо-Кудашево, Світле, Шевченко, Володимирівка, Кам’янка, Криворіжжя.
У фойє була розміщена виставка робіт самодіяльних умільців образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. В номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» були відзначені роботи родин Філонових, Васьковських, Блашнікових, Якимчук, Яртемик, Іваненко . Усі бажаючі помилувалися виробами з бісеру, вишивкою хрестиком, вишитими картинами, в’язаними виробами та милом ручної роботи. Творча праця майстрів складна, але безмежно прекрасна. Тож журі і визначило переможців у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» - родину Блашнікових із с.Шилівка, які представляли Кам’янський сільський клуб.
Потім атмосфера свята перемістилась у глядацьку залу де ведучі розпочали конкурсну програму у номінації «вокал». Виступи учасників оцінювало поважне журі, до складу якого увійшли: заслужений діяч естрадного мистецтва України, член національної ассоціації діячів естрадного мистецтва України – Сергій Марусій, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації – Юлія Літвінова та директор Святогорівського міського будинку культури – Ірина Рязанцева.
Поважне журі оцінювало конкурсну програму учасників, уважно та прискіпливо, зважуючи кожен бал.  Не раз у залі вдячні глядачі скандували «Браво!». Бо й сама атмосфера, і виконавська майстерність абсолютної більшості конкурсантів спонукали до думки, що багата наша земля на таланти, на «таланти мого роду»…
Словом, були сімейні дуети, тріо, дуети кумів, бабусі та внучки. Учасники дивували своїми вокальними, музичними, акторськими талантами.
Поки журі приймало рішення по визначенню переможців свої виступи глядачам подарували Євгенія Рязанцева, гурт «Заграва» (Вірівський СБК), та приголомшлеві номери зразкового ансамблю танцю "Радість" центру культури та дозвілля м.Білозерське і звичайно ж, гостя фестивалю Сергія Марусія. 


За підсумками голосування жюрі переможні місця здобули:
1 місце - родина Щербак, с.Завидо-Кудашево;
2 місце - родина Сорокіних, с.Шевченко;
3 місце – родина Ястрембович, с.Володимирівка.


Гостей та учасників свята вітали заступник голови райдержадміністрації Н.П.Перекотій, заступник голови районної ради І.П.Стрепоченко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Ю.МЛітвінова, які щиро подякували всім творчим родинам, керівникам клубних закладів за підготовку та участь у фестивалі.
А завершилось свято нагородженням родин подяками районного фестивалю сімейної творчості “Весела родина” за збереження та популяризацію національних культурних сімейних традицій і цінностей, а також подарунками від постійних меценатів ПрАТ «Глини Донбасу» (керівник І.В.Ткач) та ГО "Добре Поле" (керівник Л.О. Марченко). Свято закінчилось, але враження залишаються на довго. Цей фестиваль ще одна сходинка до народного єднання, який показав, що мистецька нива творчих родин Добропільщини буде колоситься і рясніти добрими врожаями.


В Добропольском районе состоялся фестиваль


В Добропольском районе состоялся фестиваль


Джерело: http://dobrda.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх