Мошенники выманили у жителей Доброполья 147 тысяч гривен

Переглядів: 1744 0 19.07.2016 в 09:13:30 Новини поліції
Мошенники выманили у жителей Доброполья 147 тысяч гривен

Тільки за останній місяць шість жителів Добропілля знов потрапили на «гачок» до аферистів та перевели на рахунки шахраїв понад 147 тис. гривень. Правоохоронці в черговий раз нагадують громадянам про необхідність бути пильними та обережними. 

Слід зазначити, що незважаючи на постійні застереження, які систематично виходять в засобах інформації, практично кожного дня правоохоронці  документують  випадки шахрайств. Однак все ж таки знаходяться довірливі люди, які знову стають жертвами обману. На сьогоднішній день існують різноманітні схеми шахрайських афер.

Так, до Добропільського відділення поліції звернувся мешканець міста Білицьке, який просив вжити заходів, до малознайомого чоловіка, який проживає у іншому місті. Потерпілий надав йому у користування свій автомобіль, а чоловік пообіцяв  протягом двох місяців виплатити за нього гроші, однак незнайомець продовжує користуватись машиною, а гроші не повертає.

В цей же день ще одна місцева мешканка віддала 3200 гривень на ремонт своєї квартири малознайомому чоловіку, однак робітник зник, так і не розпочавши ремонтні роботи.

Крім того, жертвами шахраїв стали ще двоє місцевих мешканців, які також невдало «купили» товар через Інтернет. Після того, як покупці перевели на картку «продавців» гроші, товар вони так і не отримали.

На «гачок» аферистів потрапили ще двоє мешканців Добропілля. Зловживаючи довірою одного із потерпілих шахраї заволоділи його ноутбуком, спричинивши матеріальну шкоду на суму 6900 гривень, а у іншого місцевого мешканця зловмисники «видурили» близько 7500 гривень.

Всі ошукані громадяни звернулися в поліцію із заявами. За всіма вказаними фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження свободи на термін до 3-х років. Поліція вживає заходів для встановлення і затримання зловмисників та вилучення викрадених коштів.

Поліція в черговий раз нагадує громадянам про необхідність бути пильними та обережними. 

В першу чергу не довіряйте інформації, яку отримуєте від незнайомців телефоном;

- Завжди перевіряйте отриману інформацію, тим паче якщо вона стосується Ваших

рідних;

- Не поспішайте переказувати гроші на незрозумілі рахунки чи передавати незнайомцям;

- Не повідомляйте незнайомцям будь-яку інформацію про Ваші банківські рахунки;

У випадку скоєння шахрайських дій стосовно Вас, негайно зверніться до поліції.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх