Мошенники из Доброполья обманули жительницу Сум

Переглядів: 1527 0 13.01.2017 в 07:30:08 Новини поліції
Мошенники из Доброполья обманули жительницу Сум

Правоохоронці вкотре застерігають громадян не довіряти сумнівним повідомленням про виграш автомобілю. Однак попри всі застереження, довірливі громадяни продовжують потрапляти на «гачок» до аферистів. На цей раз мешканку міста Суми ошукали шахраї із Добропілля, в результаті жінка втратила 3610 гривень.

Так, до чергової частини Добропільського відділення поліції з Донецького управління кіберполіції надійшли матеріали кримінального провадження за фактом шахрайства відносно 30-річної жительки міста Суми.

На початку грудня 2016 року на мобільний телефон потерпілої надійшло СМС-повідомлення про те, що вона виграла автомобіль. У повідомленні був також вказаний Інтернет сайт з ПІБ всіх учасників та переможців. Жінка зайшла на сайт та дійсно побачила своє прізвище у графі переможців. Передзвонивши на вказаний номер, консультант автопідприємства приголомшив її новиною, чоловік повідомив, що вже сьогодні вона стане власником новенької іномарки. ЇЇ привітали та повідомили, щоб отримати виграш, необхідно перерахувати гроші для сплати податків у розмірі 3610 гривень. Заявниця погодилась і перерахувала гроші на надісланий смс-повідомленням банківський рахунок, однак після цього з жінкою на зв’язок так ніхто і не вийшов. В результаті потерпіла залишилась і без грошей, і без автомобілю. В цей же день жінка звернувся за допомогою до правоохоронців.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування працівники кіберполіції встановили, що грошові кошти потерпілої були зняті у Добропіллі.

Наразі співробітниками Добропільського відділення поліції проводяться розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення.

Такі випадки, на жаль, не поодинокі різниця лише у сумі грошових коштів, якими вдається заволодіти шахраям. Правоохоронці в черговий раз нагадують: аби кількість ошуканих громадян не збільшувалася, застерігаємо не довіряти телефонним аферистам, які зловживаючи всіма правилами людської моралі та злочинним шляхом збагачуються на людській необачності.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх