Міжнародний день Білої тростини в Добропіллі + ФОТО

Переглядів: 1972 0 18.10.2012 в 17:17:37 Суспільство
Міжнародний день Білої тростини в Добропіллі + ФОТО

Разом ми все подолаємо!










































   У міжнародному календарі є дні, які закликають суспільство не забувати про людей, які потребують найпростішої людської підтримки, - це Міжнародний день глухих, що відзначається в останню неділю вересня, Міжнародний день Білої тростини - 15 жовтня, Міжнародний день сліпих - 13 листопада, Міжнародний день інвалідів 3 грудня. Але це не означає, що дбати про людей з обмеженими фізичними можливостями потрібно тільки в ці дні. Наша увага і підтримка потрібна їм щодня…

10 жовтня 2012 р. у кафе «Партнер» м. Добропілля відбулась святкова зустріч членів спілки УТОС, присвячена Міжнародному дню Білої тростини - «Разом ми все подолаємо». Організатор зустрічі активний член спілки УТОС Дзюба Валерій Євгенійович разом з бібліотекарями Центральної міської бібліотеки приклали всі зусилля для того, щоб свято для людей стало радісним і теплим.

Бібліотекарі Піщенко Наталя Володимирівна і Сафонова Анна Володимирівна читали чудові вірші, розповіли історію виникнення Міжнародного дня Білої тростини, сказали багато приємних слів всім присутнім. Теплу атмосферу спілкування підтримували доречно дібрані музичні композиції.

Валерій Євгенійович Дзюба звітував про виконану роботу щодо літнього оздоровлення і відпочинку членів спілки УТОС, поділився планами на майбутнє, розповів про співпрацю з Центральною міською бібліотекою.

Голова Красноармійської ТПО УТОС Земляний Микола Григорович висловив слова подяки і підтримки всім присутнім, розказав про співпрацю з керівниками Управління праці і соціального захисту населення м. Добропілля, побажав успіхів і більш частих зустрічей для спілкування.

Самсонова Маргарита Вікторівна – заступник начальника Управління праці і соціального захисту населення і начальник відділу пільг Добропільської міської ради – розказала про допомогу, яка надається людям з обмеженими фізичними можливостями і людям похилого віку, побажала міцного здоров’я, добра, щастя і добробуту.

Хочеться подякувати тим людям, які безпосередньо доклали зусиль, для того, щоб ця зустріч відбулася. Це Маслюков Михайло Семенович – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради та директор кафе "Партнер".

Співробітники центральної міської бібліотеки всіляко намагаються інтегрувати людей-інвалідів у повноцінне життя наданням їм інформаційної та моральної підтримки ресурсами бібліотеки.

Необхідний читачеві матеріал не тільки підберуть, але і прочитають співробітники відділу обслуговування. Якщо ж читач за станом здоров'я не в силах відвідати бібліотеку, бібліотекарі допоможуть вибрати книги спілкуючись з ним по телефону і принесуть книги додому.

Скористатися послугою книгоношення може кожен бажаючий отримати книги. А все тому, що працюють в бібліотеці енергійні, небайдужі люди, які вміють пробудити у читачів інтерес до життя.

Наша бібліотека - особливе місце. Адже саме тут у доступній для інвалідів формі накопичується і надається інформація, в якій ця категорія людей відчуває потребу. Знання для них не мета, а лише засіб, який допомагає інвалідові знайти своє місце в житті, вирішити якісь проблеми, зміцнити свої життєві позиції.

Будь-який запит нашого читача з обмеженими фізичними можливостями бібліотекарі можуть задовольнити завдяки активній співпраці з Всеросійською бібліотекою для сліпих м. Москви, співробітники якої регулярно надсилають нам нові аудіо-книги. Обслуговування незрячих не зводиться лише до відправки замовлень поштою у Всеросійську московську бібліотеку для незрячих, а ще й самим бібліотекарям доводиться записувати на диски аудіо-книги, музику відповідно до інтересів інвалідів.

У інвалідів обмежені можливості, але в нашій владі не обмежувати їх хоча б у простій можливості читати книги і спілкуватися.

Хай буде довгим їх життєвий шлях,

Хай не турбують лихо і нещастя!

І журавлі на крилах принесуть

Все те, що люди називають щастям!

      

      

      


Источник: Добропольская городская библиотека


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх