Миссия ПРООН посетила Доброполье, чтобы выбрать социальные объекты для восстановления

Переглядів: 2257 1 18.02.2015 в 04:08:43 ГО Добро
Миссия ПРООН посетила Доброполье, чтобы выбрать социальные объекты для восстановления

   Експерти Програми Розвитку ООН (ПРООН) відвідали Донецьку і Луганську області, щоб обрати соціальні об’єкти для реконструкції. Вона буде проводитися у рамках проекту ПРООН та Уряду Японії «Відновлення соціальних послуг та налагодження миру в Донецькій та Луганській областях».

   Під час місії фахівці проекту відвідали понад 40 об’єктів соціальної інфраструктури на території, підконтрольній українському Уряду – лікарні, дитячі садки і школи, інтернати і будинки дитини, пансіонати для літніх людей та людей з особливими потребами. Представники проекту також провели понад 50 зустрічей з керівництвом таких закладів, активістами і волонтерами, представниками місцевої влади. Маршрут місії пролягав через Добропілля, Дружківку, Краматорськ, Слов’янськ, Лисичанськ, Рубіжне, Сватове, Сєверодонецьк. 

   «Вирушаючи у цю поїздку, ми ставили за мету знайти об’єкти, пошкоджені у ході конфлікту, або такі, у яких кількість отримувачів послуг значно зросла через потік переселенців, - пояснює  Олексій Сниховський, фахівець з будівництва та проектування. - За результатами візиту буде прийняте рішення про відновлення працюючих та раніше законсервованих будівель, переважно це приміщення дитячих садків».  За словами Олексія, при цьомузначнаувага буде приділенапокращеннюсанітарних умов, застосуваннюпринципівУніверсального дизайну, створеннюможливостей для реабілітації та навчанняінвалідів». ​

   За словами Сергія Лукашова, спеціаліста з соціальних послуг, на місцях є багато ідей щодо того, як пристосувати центри надання соціальних послуг до нових реалій. Так, фахівці з психологічної допомоги планують створити кризові центри для боротьби з пост-травматичним синдромом, а реабілітологи готуються приймати людей, що отримали інвалідність під час збройного конфлікту. Паралельно триває робота з внутрішньо переміщеними особами, потік яких активізувався в останні дні. «Утім, фахівцям, активістам і місцевій владі потрібно буде сформувати ще й стратегічне бачення того, як буде розвиватися соціальна сфера в регіоні, - зазначає Сергій Лукашов. – У рамках проекту ми плануємо допомогти громадам із підготовкою таких планів на довгу перспективу».

   Найближчим часом фахівці проекту планують додаткові візити в Донецьку та Луганську область, щоб завершити відбір об’єктів для реконструкції.

   Нагадаємо, проект «Відновлення соціальних послуг та налагодження миру в Донецькій та Луганській областях» реалізується ПРООН завдяки фінансуваннюУряду Японії та в партнерстві  з Урядом України, регіональною та місцевою владою, а також у співпраці з ЮНІСЕФ.

   Основна мета проекту полягає у відновленні центрів з надання соціальних послуг для найбільш вразливих груп населення. Також проект спрямований на наданняпідтримкимісцевійвладі у поліпшеннісистемисоціальних послуг. Проект буде реалізованопротягом2015 року, йогозагальний бюджет складає  5.782.000 доларів США. Проект реалізується в рамках зобов'язань Прем'єр-Міністра Японії СіндзоАбе щодо надання допомоги Східній Україні, про що було оголошено на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2014 року. 

   Источник: http://www.ua.undp.org


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
1 shura1978 • 18:43:19, 18.02.2015
Водоснабжение для начала востановили бы !
ComForm">
avatar
Наверх