ЗОШ №14: "Марш бойового братства"

Переглядів: 1097 0 16.05.2013 в 08:04:26 Суспільство
ЗОШ №14:
Марш бойового братства
   Дев’яте травня – великий день. Радянські війська одержали перемогу над фашистськими загарбниками, але якою ціною… Більш ніж 23 мільйони солдат полягло у боротьбі за світле майбуття. Саме тому ми повинні пам’ятати про загиблих на тій страшній війні та шанувати тих, хто вижив у цій жорстокій боротьбі. Скорботно усвідомлювати, що ми – останнє покоління, яке може особисто поспілкуватися із ветеранами, підійти до них, подарувати квіти чи просто сказати «дякую».

   В місті Білозерське існує традиція – увечері, 8 квітня на центральній площі влаштовувати парад – огляд «Марш бойового братства», де майбутні захисники Вітчизни демонструють своє вміння марширувати та співати солдатських пісень.
   Учні шкіл та професійного гірничого ліцею ретельно готувалися до цієї події. Проте, я хочу розповісти вам, шановні читачі, як це відбувалося у школі №14.
   Наше братство складалося, переважно, із учнів 8-10 класів, вчилися стройовій ході як хлопці, так і дівчата. Готуватися ми почали заздалегідь, адже хотіли досягти високого рівня майстерності та гарно виступити перед суддями. Тренувалися, як-то кажуть, до сьомого поту. Проте, жоден із нас не пошкодував ні витраченого часу, ні докладених зусиль.  

   У назначений час 8 квітня всі учасники маршу зібралися біля Будинку Культури. Кожний загін представляв собою бойовий батальйон. Можна було побачити і десантників, і морську піхоту, і, навіть, кадетів. Наша школа№14 була військом козаків. Командуючим козачого братства був Антон Самойленко, який і здавав рапорт шановному журі. 
Виступили учні школи№14 чітко, злагоджено, дзвінко лунала козацька пісня. За участь у пораді ми отримали почесну грамоту. А перемогу та право очолити колону факельної ходи одержала морська піхота гірничого ліцею. 
Незважаючи на те, що перемогли інші, це жодним чином не засмутило нас, а навпаки – надало  наснаги для нових, більших звершень.

Тамара Снитка
учениця 8 класу ЗОШ№14


ЗОШ №14:


ЗОШ №14:


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх