В Добропольском районе прошел мастер-класс по раскрашиванию писанок

Переглядів: 861 0 06.04.2018 в 09:00:23 Творчість
В Добропольском районе прошел мастер-класс по раскрашиванию писанок

Майстер-клас по розмалюванню писанок від вчителя образотворчого мистецтва та трудового навчання Святогорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Марини Йосипівни Шаданія зібрав творчі колективи районної ради та райдержадміністрації. Перед початком розмалювання писанок Марина Йосипівна розповіла про обряди та традиції.

Писанкарство – надзвичайно цікавий і водночас, мабуть один з недостатньо вивчених видів народних художніх ремесел. Важко знайти ще такий вид мистецтва, в якому так яскраво відобразилися б усі сторони життя народу – історія, ужитковість, звичаї, вірування, естетичні уявлення, поетичне бачення, мрії про довершення життя.

Таємниця яйця – зародка життя, тисячоліттями викликала найрізноманітніші асоціації і була одним із найбільших див для стародавніх людей. Згодом яйце у слав'ян, а також у інших народів стали символами весняного пробудження на Землі, символами перемоги життя над смертю. Яйце як символ весняного відродження й оновлення, пробудження всього живого, як джерело життя і першооснову Всесвіту .

Кожен учасник майстер-класу по завершенню тримав у своїх руках власне творіння – писанку – оберіг і щиро повірив, що вона принесе взаєморозуміння, щедрість, чистоту почуттів, здоров'я, і благополуччя.Захід і виготовлені на ньому писанки вдалися напрочуд гарними.
Згодом ці витвори мистецтва прикрасять «Писанкове дерево» біля адміністративної будівлі районної ради.


В Добропольском районе прошел мастер-класс по раскрашиванию писанок


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх