Легендарные женщины Добропольского района: Карахтанова Зинаида Марковна

Переглядів: 1879 0 17.10.2016 в 09:00:44 Новини району
Легендарные женщины Добропольского района: Карахтанова Зинаида Марковна
Карахтанова Зінаїда Марківна народилася 2 серпня 1936 року в селі Шевченко Добропільського району, тоді ще Сталінська область. Зінаїді Марківні було 5 років коли почалась війна. У 1944 році вона пішла в перший клас. В селі Шевченко школа була початкова з 1по 4 клас, а потім треба було продовжувати навчання в селі Добропілля.

    Всі турбувалися, що ходити дуже далеко, а ще й по бездоріжжю. Та потім школа стала семирічкою і називалася семирічна школа радгоспу «Гірник №2». Впродовж навчання школа стала десятирічною. Класи були переповнені, бо ті хто закінчив тільки сім класів повернулися і продовжили навчання. Був перший післявоєнний випускний клас - 48 учнів. Навчаючись в школі Зінаїді Марівні дуже подобалась одна вчителька і саме тоді вона вирішила піти її стопами. Зінаїда  запам`ятала слова, які вона їй сказала: «Станеш вчителькою, тоді і взнаєш як ви нам нерви мотали».

    У 1956 році Зінаїда Марківна закінчила педагогічний ВУЗ та була направлена на роботу в селище міського типу імені Демитрова в семирічну школу. Дали перший клас – це був клас «Д», кількість 45 учнів. Там же вийшла заміж і почала вговорювати чоловіка повернутися у рідне село. Повернувшись почала працювати в Шевченківській маленькій школі. Народила двох дітей. Чоловік працював в радгоспі водієм.
   1975 році була створена Світлівська сільська рада, де  вона стала першою головою і працювала 10 років.
   Коли пішла на пенсію продовжувала активну участь у житті громади, чим могла допомагала людям і по сей час намагається якомога більше принести користі суспільству.

Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх