Добропольская ОГНИ: легализация занятости – наше успешное будущее

Переглядів: 842 0 06.07.2019 в 10:30:05 Новини податкової інспекції
Добропольская ОГНИ: легализация занятости – наше успешное будущее

3 липня в Центрі розвитку підприємництва Добропільського центру зайнятості спільно з представниками Головного Управління Держпраці у Донецькій області відбувся навчальний семінар.

Директор Добропільського міського центру зайнятості Вікторія Бугаєць відкрила захід і наголосила на тому, що людина, маючи право на працю, можливість заробляти собі на життя працею, самостійно має вирішувати, що для неї важливіше – жити сьогоденням чи мати впевненість у завтрашньому дні, отримуючи надійні соціальні гарантії.

Були обговорені питання про створення нових робочих місць, про сприяння розвитку малого підприємництва, легалізацію зайнятості, про можливості надання соціальних послуг з запрошеними представниками Головного Управління Держпраці у Донецькій області.

Під час заходу Вікторія Бугаєць розповіла, що служба зайнятості сьогодні на етапі реформування у сервісну соціальну службу, яка оперативно реагуватиме на потреби ринку праці, ознайомила з нововведеннями щодо впровадження нових форм роботи у діяльності служби зайнятості у 2019 році та її пріоритетні засади. 

Начальник відділу активної підтримки безробітних Наталія Ткаченко запропонувала прийняти участь у Програмах Данської ради з метою створення нових робочих місць для внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від конфлікту також є можливість отримання фінансової підтримки від програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ), яка реалізується компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк.», приймає концепції грантових проектів на впровадження заходів, спрямованих на подолання викликів для малих та середніх підприємств (МСП), що працюють в Україні в нових галузях та галузях, що розвиваються.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Валентина Гончарова проінформувала присутніх про порядок отримання компенсації єдиного соціального внеску, компенсації роботодавцям витрат на заробітну плату у разі працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Валентина Гончарова зазначила, що цей захід спрямований на досягнення основної мети - донести до всіх учасників трудових відносин переваги та необхідність прозорої роботи та залучити їх до взаємовигідної співпраці.

Служба зайнятості співпрацює з представниками Головного Управління Держпраці у Донецькій області. Присутні роботодавці мали змогу поспілкуватися з головними державними інспекторами відділу контролю західного напрямку Управління з питань праці Ковальовою Яною та Федоровою Оленою, які довели до відома підстави та правомірність проведення інспектування, наслідки і штрафні санкції за порушення трудового законодавства, поінформували про відповідальність роботодавців за порушення чинного законодавства про працю, надали консультації та відполи на численні запитання присутніх роботодавців.

Захід відвідали 16 осіб, з них 11 діючих підприємців, які мали змогу поспілкуватися з представниками центру зайнятості, державними інспекторами з питань праці, отримати відповіді на питання стосовно легалізації зайнятості, законодавства про працю та зайнятість населення.


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх