Курс на енергонезалежність: понад 11 млн тон вугілля видобули шахтарі ДТЕК за півроку

Переглядів: 862 0 20.07.2019 в 12:00:38 Новини підприємств
Курс на енергонезалежність: понад 11 млн тон вугілля видобули шахтарі ДТЕК за півроку
З 15 млн тон вугілля, які видобули в Україні в першому півріччі, 11 млн тон видали на-гора шахтарі ДТЕК Енерго. Компанії вдалося практично повністю замінити вітчизняним вугіллям імпортний антрацит на своїх теплоелектростанціях, що є запорукою енергетичної безпеки України.


У спеку, коли по всій країні масово вмикають кондиціонери, навантаження на електромережу зростає. І в цей, піковий період, стабільність електропостачання залежить від маневреної теплової генерації. Вона завжди готова оперативно включитися в систему і дати додаткову потужність, щоб країна не залишилася без світла. Працюють ТЕС на вугіллі, тому для них критично важливо не залежати від поставок з-за кордону. Допомагають - шахтарі ДТЕК Енерго, - щомісяця видобувають близько двох мільйонів тон вугілля газової марки для українських ТЕС.

 «Шахтарі ДТЕК, як і раніше, забезпечують значну частку вуглевидобутку в країні, - прокоментував директор з видобутку вугілля ДТЕК Енерго Михайло Барабаш. - Особливо відчутним наш внесок в енергетичну безпеку стає в період підвищених навантажень на енергосистему. Ми розуміємо це і прикладаємо всі зусилля, щоб забезпечити потрібний обсяг видобутку».

 

В середині липня на складах ТЕС ДТЕК знаходилося близько 1 млн тон вугілля. Запаси будуть поповнювати і далі. Всього до кінця року планують видобути понад 23 млн тон вугілля, яке стане надійною опорою енергосистеми майбутньою зимою.

 

ДТЕК продовжує знижувати залежність України від імпортного вугілля. Програма складається з трьох пунктів. Крок №1 - переклад блоків з антрациту на газове вугілля. Крок №2 - забезпечення ТЕС вугіллям українського видобутку. І крок №3 - модернізація потужностей ТЕС для ефективної і безперебійної роботи.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх