Культурная инициатива Доброполья будет презентована в рамках Plan B fest в Харькове

Переглядів: 1109 0 12.02.2019 в 08:30:04 Суспільство
Культурная инициатива Доброполья будет презентована в рамках Plan B fest в Харькове

15-17 лютого у Харкові відбудеться фестиваль соціальних інновацій і нової музики Plan B. 

Організатори фестивалю обіцяють ще більш насичену програму ніж планувалося у грудні. Серед музичних хедлайнерів: вперше у Харкові австрійський гурт Sofa Surfers та українські виконавиці Alina Pash і Alyona Alyona зі спеціальним фестивальним сетом. Загалом на гостей фестивалю чекають 10 концертів і 6 вечірок за дві ночі. Концерти відбуватимуться на лофт-сцені оперного театру CХІD OPERA.

Денна програма фестивалю - безкоштовна. У всіх бажаючих буде можливість відвідати три дні конференції про проекти, що змінюють світ: послухати 50 спікерів із різних куточків світу та долучитися до чотирьох виставок.
У денній программі зокрема буде презентована культурна ініціатива Добропілля - арт-кафе "Тролейбус".
 
Ключовими темами конференції, яка буде проходити в Mental Complex Studio на Лопанській Набережній, 2/2 стануть розвиток міст, культура як рушій розвитку та права людини.
Прес-реліз події ви знайдете нижче та у додатку (обома мовами). Також ми підготували декілька світлин з минулорічного фестивалю та зображення з анонсами Plan B 2019.

 

Plan B повертається: Sofa Surfers, Alyona Alyona, Alina Pash та 50 спікерів з 15 країн у Харкові 15-17 лютого

Фестиваль соціальних інновацій та нової музики Plan B, який мав проходити у грудні 2018 року, повертається і відбудеться 15-17 лютого у заявленому раніше форматі: вдень — конференції, вночі — вечірки. Соціокультурна конференція збере понад 50 спікерів з 15 країн, від Куби до Балкан, ключовими темами стануть розвиток міст, культура як рушій розвитку та права людини. У нічній програмі 10 концертів та 6 вечірок, музичні хедлайнери – австрійський гурт Sofa Surfers та українські виконавиці Alyona Alyona і Alina Pash. Чекають гостей і чотири виставки: Tolerance travelling poster show, We were there, інтерактивна виставка електронного обладнання “Синторум” від “Культури звуку” та очікувана багатьма харків’янами Digital Garden від берлінського фестивалю A-Maze.
Вхід на денну конференцію — безкоштовний за умови реєстрації. Музична частина цьогоріч платна (кошти підуть на розвиток проекту). Квитки на концерти можна придбати на Internet-Bilet.ua. Квитки, придбані минулого року, і реєстрація на грудневий Plan B — дійсні.
Девіз події не змінився — Change the game, Змінюй гру.


Минулоріч організаторам довелося змінювати правила гри: після оголошення воєнного стану не всі партнери фестивалю виявилися готовими до участі, тому команда прийняла рішення провести пілотну конференцію Plan C 1 грудня, а повноформатний фестиваль зробити у 2019 році. Організатори зазначають: в умовах, коли ситуація навколо може змінитися щохвилини, стає особливо важливим займатися розвитком громадянського суспільства, стимулювати зміни, налагоджувати зв'язки.

Окрім заявлених минулого року Sofa Surfers, Prince Albert, Love'n'Joy, Tik Tu, Людська Подоба, Oy Sound System та Space Spice Boy із військовим оркестром (колаборація з фестивалем “86”), на Plan B 2019 приїде хіп-хоп виконавиця Alina Pash, що майстерно поєднує в своїх піснях сучасні музичні тенденції та старовинні етнічні мотиви, та нова українська зірка Alyona Alyona зі спеціальним фестивальним сетом. Обидві співачки з’являться у Харкові вперше. Виступ Alyona Alyona стане першим офіційним виступом співачки, котра минулого року різко увірвалася в українські музичні чарти, та досі не мала офіційних концертів та турів.

Нічна сцена є логічним продовженням денних подій: деякі вечірки (наприклад, Progress Bar) поєднуються з дискусіями, після них зароджуються зв’язки та спільні проекти. Організатори наголошують: музика і клубна культура – це ще й нетворкінг. Тому обирали музикантів, котрі створюють містки між культурами й самі стають агентами змін.
Головним майданчиком музичної програми Plan B Night уже традиційно стане лофт-сцена Оперного театру, СХІD OPERA. Працюватимуть і кілька несподіваних майданчиків, об’єднаних спільною фестивальною архітектурою; тут гостей фестивалю чекають вечірки від українських та іноземних музичних експериментаторів. Музичні події триватимуть з 21:00 до 6:00 ранку.

Що ж до денної частини, то різноформатні зустрічі зі світовими та українськими змінотворцями відбуватимуться в Mental Complex Studio на Лопанській Набережній, 2/2. Соціокультурна конференція збере близько 500 культурних та соціальних підприємців, технічних ентузіастів та активістів — це понад 50 спікерів з різних країн світу та надзвичайно широке представництво помітних соціокультурних ініціатив України. Вхід безкоштовний за реєстрацією. Потік виступів з 11:00 до 19:00 буде безперервним.
Найочікуваніші теми конференції: активізм; урбанізм та проекти в міському просторі; розвиток середовища для чесного бізнесу; мистецькі проекти на українському Сході; мистецтво і культура задля змін; права людини; волонтерство та альтернативна освіта; медіа, популізм і молодь; технології задля розвитку та мейкери як нові міські герої.

Також на відвідувачів Plan B Day чекає пітчинг кращих ідей, відібраних у результаті Idea Boot Camp’y: дводенного воркшопу, чия задача – покращити розвиток інноваційних соціальних проектів. Заявки на воркшоп подали 165 команд з усієї України.
Ще у Mental Complex Studio вперше в Україні відбудеться інтерактивна виставка електронного музичного обладнання «Синторум» – від «Культури звуку», де всі охочі зможуть протестувати обладнання, долучитися до створення електронної музики, взяти участь у майстер-класах та лекціях про створення музики. А в суботу ввечері – вечірка в Kultura Zvuka Studiya (Харківська набережна, 6).
А ті, хто добре знається на відеоіграх, або ж навпаки — не розуміє, який стосунок ігри мають до реального життя, матимуть можливість долучитися до віртуального садівництва Digital Garden — інтерактивної експозиції від берлінського фестивалю відеоігор на соціальні теми – A Maze Indie Gaming exhibition.

«Буде гаряче, але це фестиваль не для розваг, а для змін, — говорить Аліна Ханбабаєва. — Вже третій рік поспіль ми ніби змішуємо аудиторії. Люди, що цікавляться переважно музикою, долучаються до соціальних ініціатив. А людям, зануреним у соціальні проекти, ми даємо можливість не просто драйвового відпочинку під якісну нову музику, а нові культурні відкриття, абсолютно нові для них емоційні враження».
Фестиваль організовано за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
За оновленнями програми можна слідкувати на сторінці події в Facebook.


Культурная инициатива Доброполья будет презентована в рамках Plan B fest в Харькове


Культурная инициатива Доброполья будет презентована в рамках Plan B fest в Харькове


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх