Областная авторская мастерская педагогов Доброполья в действии

Переглядів: 955 0 18.05.2018 в 14:00:48 Освіта
Областная авторская мастерская педагогов Доброполья в действии

Краматорський дошкільний дитячий будинок № 3 «Гайок» в межах роботи обласної авторської майстерні Кальченко Інни Володимирівни «Створення моделі інклюзивної освіти в Школі Педагогічної Гармонії як передумова для повноцінної соціальної мобільності дітей з обмеженими можливостями» зустрічав педагогів області на засіданні Клубу дефектолога «Професійна кооперація для здійснення корекційно-реабілітаційної роботи з дітьми з аутичними проявами».

Мета зустрічі – активізація діяльності фахівців щодо цілеспрямованого ефективного надання психолого-педагогічних та корекційно-реабілітаційних послуг дітям з аутичними проявами в умовах спеціальних загальноосвітніх інтернатних закладів, закладів загальної середньої та дошкільної освіти, де впроваджується інклюзивна освіта.

Завідувач відділу спеціальної та інклюзивної освіти Донецького ОІППО Лопухіна Т. В. зосередила увагу на питаннях підготовки спеціальних кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовки фахівців-дефектологів. Доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри технологій корекційної та інклюзивної освіти Донбаського державного педагогічного університету Дмитрієва І. В. висвітлила питання «Стан сучасної спеціальної освіти, проблеми та перспективи для дітей з аутизмом».

З презентацію методичного посібника «Особливі діти в умовах дошкільного навчального закладу» з досвіду роботи дошкільного закладу «Росинка» виступила Желєзняк Олена Андріївна, вихователь-методист ЗДО № 24 м. Добропілля. Учитель-логопед відділу освіти Добропільської міської ради Даниленко Наталя Василівна розповіла про роботу вчителя-логопеда з молодшими школярами з РАС в умовах інклюзії.

Упродовж обговорення учасники засідання висловили бажання поглибити співпрацю фахівців спеціальних закладів освіти з педагогами, що здійснюють корекційний супровід дітей з ООП, здійснювати консультування та поширення знань серед педагогів, які працюють із дітьми з аутичними проявами в умовах інклюзивного та індивідуального навчання та їх батьків.


Областная авторская мастерская педагогов Доброполья в действии


Джерело: http://viddilosvitydmr.at.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх