Добропольчанам рассказали о порядке назначения жилищных субсидий

Переглядів: 885 0 06.07.2019 в 09:30:47 Новини місцевої влади
Добропольчанам рассказали о порядке назначения жилищных субсидий

Одній із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб. В окремих випадках на підставі рішення міської комісії та акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства субсидія може призначатися особі, яка не зареєстрована, але фактично проживає у житловому приміщенні на підставі договору найму (оренди), якщо їй нараховується плата за житлово-комунальні послуги. Субсидії призначаються за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги, скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами і обсягом визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка  платежу.   

Житлова субсидія розраховується на всіх членів домогосподарства.

До складу домогосподарства включаються всі особи, що зареєстровані в житловому приміщенні (будинку) (для орендарів, внутрішньо переміщених осіб - особи, які фактично проживають). На таких осіб розраховуються соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування і їх доходи враховуються під час призначення житлової субсидії.

У разі, коли кількість фактично проживаючих зареєстрованих у житловому приміщенні осіб є меншою, ніж кількість зареєстрованих у такому приміщенні осіб, субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, які фактично у ньому проживають, на підставі рішення міської комісії. Під час прийняття рішень у таких випадках враховується наявність документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих

Необхідні документи для призначення житлової субсидії:

Заява;

Декларація;

Довідка про доходи (в окремих випадках);

Договір найму (оренди) житла (за наявності).

Зазначені заява та декларація можуть бути надіслані поштою або в електронній формі.

Строк призначення житлової субсидії

Субсидія призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців, і розраховується:

- на неопалювальний сезон

- з  1 травня по 30 вересня;

- на опалювальний сезон (з  1 жовтня по 30 квітня).

При цьому розмір субсидії на опалювальний сезон для домогосподарств, які використовують природний газ/електричну енергію для індивідуального опалення, розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно. Для орендарів житлового приміщення субсидія призначається за наявності договору найму (оренди) з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців та до кінця місяця, в якому закінчується строк дії договору найму (оренди). На наступний строк субсидія призначається за особистим зверненням орендаря. Житлова субсидія для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік за особистим зверненням громадян.  

Житлова субсидія не призначається у разі, коли особа або члени ії сім`ї протягом 12 місяців перед зверненням здійснили купівлю на суму, яка перевищує 50 тис. грн. Будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства має у своєму володінні транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда).


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх