Как живется в Добропольском районе детям-сиротам + ФОТО

Переглядів: 1594 0 25.11.2016 в 11:30:56 Суспільство
Как живется в Добропольском районе детям-сиротам + ФОТО

У Добропільському районі  на первинному обліку перебуває 61 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, що складає 2,2% від загальної чисельності дитячого населення району. З них 91,8%  дітей перебуває у сімейних формах виховання.
   Станом на теперішній час на території району функціонує 2 прийомні сім’ї, у яких  виховується 3 дітей та 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 5 дітей.діти
     Під час візиту служби у справах дітей облдержадміністрації було перевірено умови утримання дітей зазначеної категорії, а саме: в 2 прийомних родинах, у яких виховується 3 дітей та в дитячому будинку сімейного типу, в якому виховується 5 дітей та в одну підопічну родину, де виховується двоє дітей.
    Встановлено, що на функціонування прийомних сімей та дитячого будинку сімейного типу протягом 2016 року виплачено 329,69 тис.  грн., з них  242,72 тис. грн. державної соціальної допомоги на дітей та 86,96 тис. грн. грошового забезпечення батькам за надання соціальних послуг.
Прийомна родина Косарєвих потребує розширення житлової площі та придбання  меблів (окремі ліжка). Дитячий будинок сімейного типу Кісельових потребує ремонту  будинку та придбання меблів. Батьки-вихователі наразі вирішують ці питання.
    В районі вживаються заходи щодо  захисту житлових прав дітей, у тому числі дітей, які виховуються у прийомних сім’ях.   В поточному році 5 – поставлено на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Всього на квартирному обліку перебуває 27 осіб зазначеної категорії, з них 9 дітей. Втім, на території району  практично  відсутнє житло  комунальної власності. Питання забезпечення житлом дітей зазначеної категорії залишається не вирішеним.
    У рамках літньої оздоровчої компанії 2016 року було охоплено оздоровленням та відпочинком усіх прийомних дітей та дітей-вихованців. Всі діти були оздоровлені  в позаміських таборах .
     Діти, які влаштовані в прийомні сім’ї не втрачають права на належні їм аліменти, пенсії. Вони отримують в закладах освіти безкоштовні обіди.
    Закликаємо всіх долучитися до шляхетної справи, допомогти родинам, де є прийомні діти, взяти в сім’ю дитину і  подарувати їй частинку свого серця і сімейний затишок.

 


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх