Как в Добропольском районе чествовали участников боевых действий на территории других государств

Переглядів: 1564 0 16.02.2016 в 07:16:23 Новини району
Как в Добропольском районе чествовали участников боевых действий на территории других государств

   15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
   Саме цього дня  15 лютого 1989 року з Афганістану були виведені радянські війська, які впродовж десяти років брали участь у війні на території цієї країни.
   Війна, яка не дала відповіді ні на одне питання. Війна, в якій не було переможців, а була тільки страшна ціна. Ціна людського життя, материнських сліз, горя.

   По різному склалася доля юнаків, які повернулися живими з Афганістану. Важкою була адаптація до мирного життя, напевно, не легшою, ніж випробування боями.
   Ще й досі сняться їм гори, походи, стрілянина і друзі, яких втратили.


   Сьогодні жителі Добропільського району вшановують подвиг своїх земляків та згадують імена тих хто не повернувся з поля битви, тих хто зазнав каліцтва на війні і тих хто повернулися, але смерть наздогнала їх вже після війни, через підірване здоров’я, вони пішли у віці 40- 50 років.

   В селі Добропіллі відкрито пам’ятник, де кожен рік 15 лютого збираються побратими вшанувати пам'ять померлих афганців.
   Приємною подією для всіх афганців району став приїзд побратимів з міста Краматорськ та Дзержинськ. Товариші разом відвідали мати вже померлого воїна-афганця, вшанували пам’ять загиблих друзів та відсвяткували 27 річницю закінчення страшної війни.
   День пам’яті розпочався сьогодні біля пам’ятника Афганцям в місті Добропіллі. Учасники мітингу поклали квіти. Потім панахида за загиблими. І традиційний мітинг – реквієм  в селі Добропіллі.

 

Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх