Как в Доброполье реализовывают проекты лидерства + ФОТО

Переглядів: 1367 0 27.02.2016 в 08:09:58 Творчість
Как в Доброполье реализовывают проекты лидерства + ФОТО

   24.02.2016 року педагоги-організатори шкіл відділу освіти Добропільської міської ради зібралися в диско-залі ЦДЮТ на семінар-практикум «Впровадження проектів лідерства Добропільщини: від механізму соціалізації до особистісної самореалізації у колективній творчій діяльності учнівського самоврядування».

   Перед присутніми виступила Валентина Вікторівна Верещагіна, методист ЦДЮТ, координатор учнівського самоврядування освітніх закладів міста. Вона зазначила, що у цьому навчальному році активно впроваджуються проекти, авторами ідей яких є лідери-переможці міського конкурсу «Лідер року 2015». Особливу увагу було звернено на «прорив» у інформатизації діяльності Добропільської міської дитячо-юнацької організації «Мрія» завдяки реалізації проекту «Сайт «Мрії» - дзеркало її діяльності». Авторами та втілювачами проекту є Марк Афонічев, лідер д/о «Сузір`я» ЗОШ № 15 та педагог-організатор цього закладу Наталя Миколаївна Сковороткіна. Йшлося також про відповідальну роботу Дмитра Прудника, лідера д/о «Маяк» ЗОШ-інтернату, щодо реалізації ідеї його проекту «Птахи наші друзі».

   Вирішувались питання покращення роботи над тими проектами, які включені до програми «Стимул-рейтинг» на 2015-2016 н.р. Основна частина семінару була посвячена практичним заходам у ході реалізації проекту «Стильні зачіски для сучасних українських школярок», автором якого є Євген Сап’янов, заступник лідера д/о «Багаття» ЗОШ № 10.


   На цей семінар були запрошені дівчата, які бажають змін та покращення свого іміджу завдяки можливостям володіння сучасними техніками плетіння прядок із довгого волосся. Саме цей запит поставлений як провіднй у меті реалізації проекту Євгена. Присутні були ознайомлені із особливостями українських національних традицій плетіння дівочих кіс, їх значення щодо жіночої цнотливості.     Справжнім естетичним святом і задоволенням для всіх став показ колекції авторських зачісок юного перукаря-аматора. За словами Жені, захопився він цією справою в 13 років. За останні три роки зробив більше 300 різних зачісок.

   Найскладнішим випробуванням для нього стало плетіння афрокіс. На свій шедевр він витратив 18 годин. Але замовниця такої креативної зачіски залишилася дуже задоволеною. Також Євген зізнався, що своїми геніальними руками заробив вже близько 1000 гривень. У нього багато шанувальниць. Хлопець робить справжні дива і це він довів своїм майстер-класом «Зачіска як аспект модернізації сучасного стилю». Всі бажаючі змогли взяти у ньому участь і Євгеній усім люб’язно і терпеливо пояснював ази плетіння різних кіс (французька навиворіт та французький риб’ячий хвіст).

   Ми всі спостерігали за його рухами і дивувалися його майстерності, своєрідній магії. Тому що із простого довгого волосся утворювалися на головах справжні шедеври, з’являлися квіти, банти, хвилясті лінії і різні коси – символи дівочості, національної едентичності і справжньої української душі. На обличчях присутніх з’явилися посмішки, педагоги-організатори та запрошені дівчата зізналися, що їм сподобалася така форма роботи, вона їх зацікавила і залишила приємні почуття в серцях.

   Такі неординарні семінари дуже корисні, тому що надають змогу отримати колосальний досвід, об’єднують в єдину команду і розвивають естетичний смак.

 

Лідія Харченко, 
педагог-організатор Білицької ЗОШ №10
Добропільської міської ради


Джерело: http://shkvarki.org

ComForm">
avatar
Наверх